12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bakonytamási
www.bakonytamasi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Forsthoffer Zoltán E-mail: bakonytamasi@mail.globonet.hu
 Telefon: +36-89 352-255 Fax:  
híres személy,    templom

 híres személy
 

Tatay Sándor író

Cím: 8555 Bakonytamási,
Link: www.bakonytamasi.hu

Itt született 1910-ben Tatay Sándor író (meghalt 1991-ben). A vidéki papi család már-már kötelező dinasztikus hagyományait áthágva, a kiszakadás kockázatos útját vállalta: a megkezdett teológia helyett a pénztelen nyugat-európai kóborlást, albérletek és munkahelyek váltogatását, a bölcsészeti tanulmányokat és a harmadik nemzedéknek, de főleg a népi mozgalomnak a vonzásában az íróvá válást. Szerkesztette a Kelet Népét, hozzászólt a népi írók különféle csoportjai és orgánumai közötti vitákhoz. A Szabó Dezső eszméin nevelkedett értelmiség útját járta, de Móricz Zsigmond, valamint a közvetlenül előtte járók (Kodolányi János, Szabó Pál) tárgyias, szociografikus részletekben megbízható ábrázolásmódját követi.
 templom
 

Evangélikus Templom - Bakonytamási

Cím: 8555 Bakonytamási,Széchenyi u. 3.
Link: www.bakonytamasi.hu
Telefon szám: +36/89/352-642
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szakos Csaba h.lelkész

Bakonytamási a Bakonyalja és a Sokoróalja találkozásánál, a Kisalföld határán fekvő község, Veszprém megye északi szélén. Veszprémvarsány-Pápa közötti főútvonalon fekszik. Pápától 25 km-re keletre és Győrtől 37 km-re délre helyezkedik el. A település ma 730 lelket számol.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner