12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bakonya
www.bakonya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Janz Anikó E-mail: bakonya@bakonya.hu
 Telefon: +36-72 564-064 Fax: +36-74 564-065
extrém sport,    imaház, kápolna,    klub, egyesület,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 extrém sport
 

Babás szerkövek, Jakabhegy

Cím: Bakonya, külterület
Link: www.bakonya.hu

Az extrém sportot kedvelő paplanernyősök is ugróbázisra leltek itt.
 imaház, kápolna
 

Szent Antal-kápolna Bakonya

Cím: Bakonya, külterület
Link: mecsekinepmondak.5mp.eu

Bakonya belterületétől keletre ma is áll a Szent Antal-kápolna. 1807-ben épült. Az akkor dúló dögvész idején állította a falu fogadalomból a jószágpatrónusként is páratlanul népszerű Remete Szent Antal tiszteletére. A Hegyháton és a mecsekvidéki településeken Antal névünnepén (június 13.-án) Magyarürög (ma Pécs része) Hosszúhetény és Oroszló falvakban nem szokták a jószágot befogni. A férfiak, kaszáltak, szénát gyűjtöttek ezen a napon. Marháikat ilyenkor szentelésre a templom elé hajtották. Vittek sót is magukkal. A szentelt sóból a marháknak minden héten adtak. Forrás, foto: mecsekinepmondak.5mp.eu


Plébániaház - Bakonya

Cím: 7675 Bakonya,Fő u. 7.
Link: www.bakonya.hu
Telefon szám: +36-72/328-793
Kapcsolattartó személy: Gör. kat. plébánia, Pécs

 
18. század végén épült
 klub, egyesület
 

Bakonyai Önkéntes Fiatalok Egyesülete

Cím: Bakonya,
Link: www.bakonya.hu
Kapcsolattartó személy: Arnold Ferenc

 
Bakonya Község Önkormányzata 2004 év folyamán a használaton kívül lévő tűzoltószertárt átalakította ífjúsági klubbá. A Közalapítvány 2004 őszén a bakonyai fiatalságot csoporttá formálta a Mobilitás DDRISZI szakmai segítségével és a fiatalok megalakították a Bakonyai Önkéntes Fiatalok Egyesülete (BÖFIKE) elnevezésű nemformális csoportjukat.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Bakonya

Cím: Bakonya,
Link: www.bakonya.hu

 
Falumúzeum - Bakonya


Vörös Vince emlékszoba - Bakonya

Cím: Bakonya,
Link: www.bakonya.hu

 
A Baranya vármegyei Kisbicsérden született, szülei hat kat. holdas kisparasztok. Hat elemit és téli gazdasági iskolát végzett. Házassága révén Bakonyára került, apósa birtokán gazdálkodott; az 1940-es években községi képviselő-testületi tag. 1935-ben belépett az FKGP-be. Az aktív politizálástól való visszavonulása után megírta az emlékiratait.
 templom
 

Római katolikus templom (Szent György) Bakonya

Cím: 7675 Bakonya, Fő u. 7.
Link: www.bakonya.hu
Telefon szám: +36-72 374-616

Bakonya híres ősi, Árpádkori templomáról, melyet Szent György tiszteletére emeltek. A XIII. századi eredetű, gótikus jegyeket is mutató templomot a XVIII. században barokk stílusban átalakították, a torony a XIX. században készült. A műemléki védettség alatt álló templom belső berendezése is figyelemre méltó: a kő szenteltvíztartó a XIII. században készült kora gótikus stílusban; a fő- és mellékoltár, az orgona, a szószék XVIII. századi, barokk stílusú.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner