12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bakonszeg
www.bakonszeg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gara Péter E-mail: bakonszeg@t-online.hu
 Telefon: +36-54-469-015 Fax: +36-54-469-018
állandó kiállítás,    internet,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    történeti múzeum

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Bessenyei György Emlékház - Bakonszeg
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-54-489-018
Cím: Bakonszeg, Hunyadi u. 103.
Link: www.bakonszegert.hu

A település országos ismertségnek örvendő elsőszámú műemléke a Bessenyei emlékház, amely az író egykori felújított lakóhelyén létesült és napjainkban múzeumként funkcionál. Bemutatja a "bihari remete" néven ismert író életét és munkásságát.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Bakonszeg

Cím: Bakonszeg,Hunyadi u. 138.
Link: www.bakonszegert.hu

A Bessenyei házzal átellenben áll az 1880-ban épült lakóház. A háromosztatú, földes, nádtetős épület szabad kéményét az ötvenes években elpadlásolták. A tisztaszobában kilenckenyeres búbos kemence volt, melyet később elbontottak. Vályogfalú, gerendás, husángos mennyezete alulról tapasztott, meszelt, pitvarának mennyezete égszínkék. Szarkalábas sártornácába kiskamrát építettek. Utcai homlokzatán egyszerű deszkaoromzat látható, a pitvarajtó verőcéje azonban szépen faragott. A ház folytatásában két ólat találunk. A falu tájházaként működik
 templom
 

Református templom - Bakonszeg

Cím: 4164 Bakonszeg, Bánát u. 18.
Telefon szám: +36-54-409-051

 
A falu nevezetes műemléke az 1676-ban épített és azóta több átalakításon átesett református templom.
 történeti múzeum
 

Bessenyei Gyögy emlékmúzeum - Bakonszeg

Cím: 4164 Bakonszeg,Hunyadi 24
Telefon szám: 54-469-409
Fax szám: 54-469-500
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Marczin Sándor polgármester
Link: www.bakonszegert.hu

A költő egykori udvarházában 1965-ben nyitották meg a Bessenyei György élete és munkássága című emlékkiállítást. Tárlatvezetéshez előzetes bejelentkezés szükséges.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner