12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Baja
www.baja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nyirati Klára E-mail: leha@bajavaros.hu
 Telefon: 0036-79 421-056 Fax: 0036-79 425-841
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    gasztronómiai különlegesség,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    klub, egyesület,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    nemzeti park,    népi kézművesség,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vízi sportok, kikötő,    zsinagóga

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária domb - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A kápolna egy domb tetején, szabadon áll. Egy korábbi, 1795-ben épült kápolna helyén építette Berger János kőműves és Novák József ácsmester, Gfeller Károly kivitelező irányításával. 1998-ban felújították. A kápolna előtt Kálvária-szoborcsoport áll; Szűz Mária, Szent János és Mária Magdolna színezett kőszobrai 1795-ből valók. A stációfülkék és domborműveik 1766-ból származnak, 1973-ban helyreállították őket.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza - Baja

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Link: www.baja.hu

A Sugovicára néző reneszánsz olasz stílusú Szentháromság téren áll a mai Városháza, a hajdani barokk Grassalkovich-palota. A múlt század végén, 1862-ben a város megváltotta magát a földesúri függéstől, az épület a városé lett. A millennium évében, 1896-ban építették át historizáló, neoreneszánsz stílusban – ennek emlékét őrzi az aulában elhelyezett tábla.


Szentháromság-szobor - Baja

Cím: Baja, Szentháromság tér
Link: www.baja.hu

A Szentháromság tér közepén áll Baja egyik legrégibb, XVIII. századi, késő barokk stílusú műemléke. A négy evangélista szépen faragott szobra felett Mária szobra áll, az oszloppillér tetején, pedig a Szentháromságot megjelenítő alkotás található.


Tóth Kálmán szobra - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

Tóth Kálmán szobra Baján a sétáló utca melletti téren áll a bajai születésű költő és író Tóth Kálmán, Bezerédy Gyula által 1894-ben készített egészalakos bronzszobra.


Aradi vértanuk emlékműve - Baja

Cím: Baja, Vörösmarty Mihály utca
Link: www.baja.hu

Aradi vértanuk emlékműve - Baja. Alkotók: Bartos Endre, Vadász György 1989.


Hüvelyk Matyi szobra - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

Telcs Ede (Baja, 1872-1948) bajai születésű szobrászművész alkotása.


Világháborús emlékművek - Baja

Cím: Baja, Déri kert
Link: www.baja,hu

Az I.Világháborús emlékművek alkotói: Medgyessy Ferenc, Padányi Gulyás Jenő.


III. Béla szobra - Baja

Cím: 6500 Baja, Szent Imre tér 5
Link: www.baja.hu

III. Béla szobra Baján a Gimnázium elött áll.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Tanösvények - Baja

Cím: 7142 Pörböly, Bajai út 100.
Link: www.gemenczrt.hu
Telefon szám: +36 (74) 491-483
Fax szám: +36 (74) 591-029

A Malomtelelői tanösvény az 55-ös közúttól 8 km-re északra, az ártéri erdőben található. Legkönnyebben a Pörbölyről induló Gemenci Erdei Vasúttal érhető el. A Bárányfoki-tanösvény a Gemenci Erdei Vasút Bárányfoki végállomásánál található, Szekszárdtól 6 km-re, kb. 50 perc alatt járható végig. A Nyéki-holt Dunai tanösvény az 55-ös közút mentén, a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól (a pörbölyi kisvasút állomástól) kb. 1 km-re található.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Bajai halászlé

Cím: Baja

Egy bajai kisüzemben készül az a speciális tészta, amely csak a bajai halászlében fordul elő. Keresztmetszete négyzet, hossza kb. 3 cm. Élesztőt nem, de sok tojást tartalmaz és a legfinomabb réteslisztet. A tésztának országos hire van már, olyan vidékekre is innen szállítanak, ahol a halászlevet egyébként hagyományosan kenyérrel eszik. A bogrács formája és anyaga is hozzájárul a bajai halleves páratlan izéhez. A legfontosabb, hogy az edény oldala befelé dől, azaz a bogrács szája szűkebb, mint az alja, hogy a gyors és nagy hőfokon történő főzés alatt az aromák el ne "illanjanak". Lényeges az alapanyag is: lehet vörösréz belső ón bevonattal. ez a legrégebbi változat. Lehet kívül-belül zománcozott vas, ez a hagyományos és végül rozsdamentes acél, amely a legkorszerűbb elvárásoknak is megfelel.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pihenő és horgászházak - Baja

Cím: Baja, Petőfi sziget
Telefon szám: 36-30-995-4082
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Csodálatos természeti környezetben a dunai holtágak, zátonyok és az árnyas vízpartok kiváló strandolási-, sportolási illetve horgászati lehetőséget kínálnak.


Sugovica holtág és Kék-tó (horgászhely) - Baja

Cím: 6500 Baja, Petőfi-sziget
Telefon szám: +36-79/321-343
Kapcsolattartó személy: Petrity György elnök

Napi-, heti-, és éves jegyek válthatók érvényes tagsággal rendelkezők részére. Külföldieknek nem szükséges a tagság. Kezelő: Bajai Sporthorgász Egyesület.


Duna és Ferenc-csatorna - Baja

Cím: 6500 Baja, Kölcsey u. 82
Telefon szám: +36-79/323-411

 
Napi-, heti-, és éves jegyek válthatók érvényes tagsággal rendelkezők részére. Külföldieknek nem szükséges a tagság. Kezelő: Baja-Hal Kft
 imaház, kápolna
 

Kálváriakápolna (Szent Anna) - Baja

Cím: Baja, Kálvária utca
Telefon szám: +36-79-322-382
Link: www.baja.hu

Hatalmas gesztenyefák díszítik a Déri-kert melletti Rókus utcát, melynek elején a temetőt és annak kápolnáját érdemes megtekinteni. E kápolnánál találjuk a neves, bajai születésű hadvezér, az első magyar hadügyminiszter, Mészáros Lázár sírját valamint az 1840-es tűzvész áldozatainak emlékművét. Az utca végén, egy domb tetején található a Kálvária temető és kápolna. Az itt nyugvó festőművész, Nagy István szülőháza a temetővel szemközt áll.
 kiemelt szolgáltató
 

Pörbölyi Ökoturisztikai Központ

Cím: 7142 Pörböly, Bajai út 100.
Telefon szám: +36 (74) 491-483
Link: www.gemenczrt.hu
Fax szám: +36 (74) 591-029
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pörböly „Gemenc kapuja” - az ártéri erdő szélén, két régió határán fekszik. Közúton, vagy vasúton egyaránt jól elérhető, Bajától mindössze 7 km-re van. Innen indul az ártéri rengetegbe a közkedvelt Gemenci Erdei Vasút és itt található a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ, melynek megújult objektumait 2007. tavaszán adták át a nagyközönségnek. Az új fogadóépület európai uniós színvonalon nyújt széleskörű szolgáltatásokat. A múzeum betekintést enged a Sárköz néprajzába és bemutatja a gímszarvast, ill. az ártér élővilágát, valamint az erdészet, a gazdálkodás összegyűjtött tárgyi emlékeit. Itt kapott helyet a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény is.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Városnéző kisvonat - Baja

Cím: Baja, Tóth Kálmán tér
Telefon szám: +3620 388-6241; +3620 942-7934
Link: www.kisvonat.eu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Ismerje meg Baja városát és nevezetességeit az EVERGREEN kisvonatával! Turistacsalogató látványosság várja a bajaiakat és a turistákat Baján. 2011. július első napjától gumikerekű kisvonatban ülve is megtekinthetők a város nevezetességei. Az 54 felnőtt vagy 72 gyerek szállítására alkalmas, magyar gyártású jármű a Piczinke nevet viseli. A városnéző kisvonat minden nap 10 és 18 óra között, minden egész órában indul a Tóth Kálmán térről. A jegy ára: 1.000 Ft/fő-től. Jegyet indulás előtt a helyszínen lehet váltani. A vonat menetideje kb. 35 perc.


Gemenci Állami Erdei Vasút - Baja

Cím: 7142 Pörböly, Bajai út 100.
Telefon szám: +36 (74) 491-483
Link: www.gemenczrt.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36 (74) 591-029

Gemenci Állami Erdei Vasút (Pörböly – Gemenc – Bárányfok). Az erdei vasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban található. Másik végpontja a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok.
 klub, egyesület
 

Bajai Kézműves Egyesület

Cím: 6500 Baja, Határ u. 70.
Telefon szám: +36-20/ 466-6877

Egyesületünk célja: régi mesterségek életre keltése, a népművészeti és iparművészeti hagyományok megőrzése, Kézművesek Házának létrehozása Baján. Négy, országosan egyedülálló mesterséget képviselünk: fésűkészítő- szaruműves, halászszerszám-készítő, pintér (kupakészítő), tárogató készítő.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Bajai Halfőző Feszivál 2016

Cím: Baja
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.bajaihalfozofesztival.hu

A Bajai Halfőző Fesztivál 2016. július 7-12. Itt a nyár és eljön a halfőzés ideje Baján! Biztosíthatom Önöket arról, hogy idén is meg fogunk felelni az elvárásoknak! Nagy szeretettel és tisztelettel várunk minden kedves vendéget Bajára, a Halfőző Fesztiválra .


Jánoska eresztés - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A bajai halászok és hajósok ősidők óta május 16-án adtak hálát a Jó Istennek és kértek áldást munkájukra. Ezen a napon kivitték Nepomuki Szent János szobrát a Sugovica partjára és vízre szálltak vele. A hajót fáklyákkal és lampionokkal feldíszített csónakok kísérték, a helyi halászok pedig koszorút eresztettek a vízbe. Ezt a hagyományt nevezik "Jánoska eresztésnek", amelyet idén újra felelevenítettek a bajaiak.


Bajai Szerb Búcsú


 
A bajai görögkeleti szerb templom védőszentje Szent Miklós. Ereklyéi átvitelét május 22-én ünneplik a szerb hívők. A védőszent ünnep, azaz a búcsú leglátványosabb és legünnepélyesebb pillanata a koljivó - főtt búza és a kalács megszentelése, illetve megszegése. Ez az évszázados hagyomány a mai napig él a szerbek körében.
 múzeum
 

Türr István Múzeum - Baja

Telefon szám: +36-79-324-173
Fax szám: +36-79-324-173
Kapcsolattartó személy: Kelemenné Merk Zsuzsa
Cím: Baja, Deák Ferenc u. 1.
Link: www.museum.hu/baja/turr

Állandó kiállítások: Élet a Dunán - halászati kiállítás, Baja 300 éve város - Baja történetét bemutató kiállítás a múzeum Roosevelt téri kiállítótermében. Néprajzi csoportok Baja környékén - Népviseletek, használati tárgyak, bútorok, korabeli fotográfiák. Nyitva: március 15-től október 13-ig, szerdától - szombatig, 10-16-ig. Ettől eltérő időpontokról csoportoknak információ: 79/324-173. Belépő ára: 450,-Ft/fő


Bunyevác Tájház - Baja

Telefon szám: +36-79-324-173
Cím: Baja - Szentistván, Pandúr u. 51.
Link: www.museum.hu/baja/bunyevac

Nyitva tartás: 2008.04.02-2008.10.31-ig szerda-szombat 10-14 óra. Belépő díj: 250,- Ft/fő.


Éber Emlékház - Baja

Telefon szám: +36-79-324-216
Cím: 6500 Baja - Szentistván, Jókai Mór utca 19.
Link: www.museum.hu/baja/eber
Kapcsolattartó személy: Kollárné Éber Orsolya

Az Éber-emlékházban tett látogatás során felmerülhet a kérdés: mi ez a hely? Képtár, múzeum - esetleg néprajzi gyűjtemény? Egyik sem, mégis mindegyikből valami. Kétszáz esztendő keresztmetszete. "Ahogy a Duna-parton, a leszakadó, agyagos parton látod, hogy mikor van áradás, mikor van agyagos lerakódás, ebben a házban is így, 150-200 esztendő óta hol fellobbant az olajmécs, hol elhalványult, majd újratöltődött..." (ifj. Éber Sándor, 1981). Nyitva tartás: III.16-XII.18.: Sze-Szo 10-16.


Nagy István Képtár - Baja

Telefon szám: +36-79-325-649
Cím: Baja, Arany J. u. 1.
Link: www.museum.hu/baja/nagyistvan
Kapcsolattartó személy: Kelemenné Merk Zsuzsa
Fax szám: +36-79/324-173

A hajdani Vojnich-kúriában, az 1830 körül épült klasszicista stílusú műemléképületben kaptak méltó helyet az 1937-ben létrehozott Baja Képtár legszebb darabjai. A XX. századi modern magyar képzőművészet reprezentánsait felvonultató gyűjteményben külön egységet alkotnak az erdélyi születésű, Baján élt festőművész, Nagy István (1873-1937) alkotásai. Rudnay Gyula (1878-1957) festőművész munkássága, bajai iskolateremtő tevékenysége adja a kiállítás másik nagy egységét. A Képtár épületét az egykori tulajdonos címere, az előtte álló kis teret Varga Imre Nagy Istvánról készített bronz mellszobra díszíti. A Képtár március 15-től december 13-ig, szerdától - szombatig 10 és 16 óra között tart nyitva. Belépő díj: 450 Ft/fő.


Deák Ferenc Zsilipmúzeum - Baja

Telefon szám: +36-79/525-100
Cím: Baja, Szeremlei út 81.

A régi Ferenc-csatorna 1794 és 1801 között épült, Monostorszegnél ágazott ki a Dunából és a bácskai területeken át Bácsföldvárnál torkollott a Tiszába. A csatornát Ferenc József csatorna leágazással bővítették az 1870-es években, amely közvetlenül a város alatt köt a Dunába. A Ferenc tápcsatorna ugyanebben az időben épült Bajánál, ami a Dunából a Sugovicán és a Türr átvágáson át kapja a vizet. Ennek a tápcsatornának a felső torkolatánál épült a Deák Ferenc zsilip. 1914-16 között egy szivattyútelepet építettek közvetlenül a zsilip mellett, azonban nem igazolódtak be az eredeti elképzelések, így nem került sor az üzembehelyezésre. Az erőgépeket leszerelték, csak az épület maradt meg. Ez a patinás és szépen felújított épület ad otthont a zsilipmúzeumnak. Időpont egyeztetéssel látogatható!
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Duna-Dráva Nemzeti Park - Baja

Telefon szám: +36-72 517-200
Cím: 7625 Pécs, Tettye tér 9.
Link: www.ddnp.hu

Kellemes kirándulások tehetők a Duna-Dráva Nemzeti Park térségében sétahajóval, erdei kisvasúttal, kerékpárral vagy csónakkal is.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Halászszerszámok - Baja


Halászszerszámok - Baja
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Déri kert - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A bajai származású, szülővárosába dúsgazdagon hazatérő selyemgyáros, műgyűjtő nevét viseli ez a szép sétakert. A Déri Frigyes által megálmodott, és adakozásából 1914-ben létrehozott kertben áll az I. világháború hőseinek 23 méter magas emlékműve. Ugyancsak itt állították fel 1956-ban az első magyarországi, forradalmi emlékművet.
 sétáló utca, városkép
 

Tóth Kálmán tér - Baja

Cím: Baja, Tóth Kálmán tér

A Belváros szívében áll a bajai születésű költő és író, Tóth Kálmán (1831-1881) Bezerédy Gyula által 1894-ben alkotott egészalakos bronz szobra. A múlt század végének népszerű költője több verséből lett „népdal”. Szerkesztette a Hölgyfutárt, írt színdarabokat, s városa országgyűlési képviselője is volt. A tér kedves színfoltja a minden évszakban itt lévő virágóra.
 szálláshely
 

Duna Wellness Szálloda - Baja

Cím: 65OO Baja, Szentháromság tér 6.
Telefon szám: +36-79/323-224
Fax szám: +36-79/324-844
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelduna.hu

Európa egyik legszebb főterén áll a háromcsillagos Duna Wellness Hotel. Élménymedencéje, infrakabinja, aromaterápiás gőzkabinja szolgálja a vendégek pihenését. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Napfény Motel Baja

Cím: 6500, Baja, Monostori út 47.
Telefon szám: +36-79 321-052
Fax szám: +36-79 322-254
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.napfenymotel.hu

A Napfény Motel Baja kertvárosi részén fekszik, 22 db vendégszoba várja a nyaralni és pihenni vágyókat.


Hotel Kaiser Panzió Baja

Cím: 6500 Baja, Tóth K. u. 12
Telefon szám: +36-79 520-450; +3630 223-6633
Fax szám: +36-79 520-451
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.panziokaiser.hu
Kapcsolattartó személy: Kaiserné Engert Gabriella

Töltse szabadidejét festői környezetben, Baja város szívében, az újonnan megnyílt Kaiser Panzióban. Panzióinkban összesen 100-110 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani 2-3-4-5 férőhelyes szobákban, lakosztályokban. Csoportokat 40-60 főig tudunk fogadni. Profi kialakítású, igényes, parkettázott/hidegburkolt franciaágyas szobák, internet kapcsolat (ingyenesen), kábel TV, saját fürdőszobás, WC-s vizesblokkal kialakítva. K&H és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Hotel Kaiser Baja

Cím: 6500 Baja, Szentháromság tér 8-10.
Telefon szám: +36-79-520-450, +3630 334-9122
Fax szám: +36-79 520-451
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelkaiser.hu
Kapcsolattartó személy: Kaiserné Engert Gabriella

Töltse szabadidejét festői környezetben, Baja város szívében, az újonnan megnyílt "Hotel Kaiser" szálláshelyén, amelyek Baja város történelmi főterén, a Kossuth-díjas építészmérnök, Vadász György tervei alapján megépített igényes kivitelű épületben várják a pihenni vágyó vendégeket. Szálláshelyeinken összesen 100-110 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani 2-3-4-5 férőhelyes szobákban, lakosztályokban. Csoportokat 40-60 főig tudunk fogadni. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Bajai Fiatalok Színháza - Baja

Cím: 6500 Baja, Szent Imre tér 5.
Telefon szám: +36-79-325-642
Fax szám: +36-79-325-642
Link: www.bajaifiatalokszinhaza.hu

Bajai Fiatalok Színháza - Baja
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Gizella-díszkút - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A Gizella-díszkút az alkotó, Kő Pál szobrászművész első feleségéről kapta a nevét: az ő kezét formázta meg, öntötte bronzba. Fotónkon még a régi alkotás látható a gimnázium előtt.


Árpád kút - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A magyar Honfoglalás ezerszázadik, egyben Baja várossá nyilvánításának háromszázadik évfordulóján, a piac mellett emelték ezt a díszes kutat. A kis csapokat a honfoglaló vezérekről nevezték el.
 templom
 

Páduai Szent Antal ferences kolostortemplom Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A Városháza mögött áll a ferencesek (barátok) temploma, mely 1728-1756. között barokk stílusban épült, s 1780-ban átalakították. Mai arculatát 1928-29-ben kapta. A templom számos értékes berendezése és felszerelése közül kiemelkedő jelentőségű a barokk kori szószék, a sekrestye, és az 1761-ből származó keményfából faragott, körbejárható rokokó öltözőszekrény. Baján a legrégebbi ismert barokk alkotás a templom külső, déli falfülkéjében Máter Dolorosa 1740-ben készült szoboralakja. Jobb oldali magas tornyát tűztoronyként, majd kilátóként használták.


Szent Péter-Pál-templom - Baja

Cím: Baja, Szent Imre tér
Link: www.belvaros.bajaplebania.hu

Az mai templom építése 1742-ben kezdődött és 1764-ben fejezték be, ennek hossza: 36 m, szélessége: 15 m. Ekkor a toronyban négy harang, a templomban négy oltár volt. A márványból készült főoltár az 1790-es években készült, az akkori kegyúr, Grassalkovich Antal adományaként.


Szent Miklós görögkeleti Plébániatemplom - Baja

Cím: Táncsics M. u.

A bajai szerb lakosság három templomából kettő maradt fenn. A legrégebbi a Szent Miklós tiszteletére emelt templom. Mai késő barokk formája az 1779-ben történt átalakítás nyomait őrzi.


Kis szerb templom - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A Gyümölcsoltó Boldogasszony görögkeleti plébániatemplom a fennmaradt másik görögkeleti szerb templom - helyi szóhasználatban kis szerb templom - 1972-tól a város tulajdona. 1973-ban felújították, ma kamaraterem, alkalmanként komoly- és könnyűzenei hangversenyeket rendeznek falai között.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Baja

Cím: 6500 Baja, Szentháromság tér 11.
Link: www.baja.hu
Telefon szám: +36-79-420-792
Fax szám: +36-79-420-792
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Schäfer Andrea

Baja, a vizek és ízek városa szeretettel várja vendégeit! A bajai Tourinform irodában magyar, angol és német nyelven adnak tájékoztatást a térség, sőt egész Magyarország nevezetességeiről, látnivalóiról, szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről, programjairól.
 vízi sportok, kikötő
 

Duna part


Csodálatos természeti környezetben a dunai holtágak, zátonyok és az árnyas vízpartok kiváló strandolási-, sportolási illetve horgászati lehetőséget kínálnak.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Baja

Telefon szám: +36-72 322-741
Cím: Baja, Munkácsy Mihály u. 9.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, zsinagóga. A városi könyvtár a város legszebb műemlék épületében, az 1845-ben épült késő klasszicista zsinagógában és a mellette lévő egykori zsidó szeretetotthonban működik. A zsinagóga belső terét a két oldalt húzódó egykori női karzat három hajóra osztja. A középső nagy belmagasságú tér fölé festett boltozatos mennyezet emelkedik. A bajai zsidóság nagy része a holokauszt áldozatává vált. A megmaradt mintegy 300 fő az áldozatok emlékére a zsinagóga udvarán emlékhelyet létesített, ahol a márványtáblákon több mint ezer név szerepel. Fotó: http://www.c3.hu/~aevk/muemlek.html

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner