12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Badacsonytomaj
www.badacsonytomaj.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Krisztin-Németh László Illés E-mail: polgarmester@badacsonytomaj.hu
 Telefon: +36-87 571-270 Fax: +36-87 471 289
arborétum,    borospince,    egyedi ritkaság,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Folly Arborétum - Badacsonytomaj

Cím: Badacsonytomaj, Badacsonyörs

Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepített ide fákat, de a folytatást az orvos halála és az I. világháború állította meg. Sok bonyodalom után az orvos családjában maradtak az igen ritka növények és a területet is védetté nyilvánították.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Borbély Családi Pincészet - Badacsonytomaj

Cím: 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Telefon szám: +36-87/321-833;+36-30-927-1414
Fax szám: +36-87/321-833
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Borbélyné Galambos Gabriella
Link: www.borbelypince.hu

Tematikus borbemutatóinkra várunk minden Borkedvelőt, a borok csodálatos világával még csak ismerkedő Borbarátot. Borbemutatóinkon szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a család által képviselt technológiával, hagyományokkal és mélyülhetnek el a badacsonyi borok minerális ízvilágában. A borversenyeken kimagaslóan szereplő száraz boraink mellett kései szüretből származó borkülönlegességek is színesítik kínálatunkat. Ilyen a fagyott szőlőből készített Jégbor vagy az Olasz rizling Aszú, mellyel Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el.
 egyedi ritkaság
 

Rózsakő - Badacsonytomaj

Cím: Badacsonytomaj

A hatalmas bazalttömbnek legendája van, ha két fiatal ráül, még abban az évben eljegyzik egymást.


Kisfaludy-forrás - Badacsonytomaj

Cím: Badacsonytomaj, Szegedy Róza u. 87.

 
A Kisfaludy-ház közvetlen közelében találhatjuk, hiszen az épület egyik fala mellett folyik a forrás.


Páholy-kilátóhely, Badacsonytomaj

Cím: Badacsonytomaj

 
A páholy elnevezést arról kapta, hogy rendkívül jó kiállítás nyílik a szomszédos hegyekre.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Badacsonytomaj

Cím: 8258 Badacsonytomaj, Fő út
Telefon szám: +36-87-431-046
Link: www.badacsonytomaj.hu

Badacsonytomaj központjában található a Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény. A Tájházban, mely anyagának összegyűjtését Nagy Miklós (1908-1988) tanár úrnak köszönhetjük, megelevenedik a múlt. A halászok hálói, a szőlőművelés eszközei emlékeztetnek a hajdani hétköznapokra. Dokumentumok, fotók idézik a régi korokat: nyomon követhető a hegy, a falu fejlődése. A házat idős Csala Ferenc és neje Hámos Erzsébet építették 1898-ban. 1983 óta működik mint Helytörténeti múzeum. Nyitva tartás: május 1-június 30. 13:00-17:00 óráig. Hétfő, kedd szünnap! Július és augusztusban 10:00-18:00 óráig, hétfő ,kedd szünnap. Szeptemberben 13:00-17:00 óráig, hétfő, kedd szünnap.
 szálláshely
 

Borbély Családi Pincészet Vendégháza
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Telefon szám: +36-87 321-833;+36-30 927 1414
Link: borbelypince.hu
Fax szám: +36-87 321-833
Kapcsolattartó személy: Borbélyné Galambos Gabriella

A Borbély Vendégház a birtok központ része, a kóstoló pince fölött található, szőlőskertek ölelésében. Pincészetünk és Vendégházunk a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület minősített állomása. Vendégházunkban 3 db franciaágyas és 1 db kétágyas szoba, valamint 2 db igényesen felújított zuhanyzós fürdőszoba található. A jól felszerelt konyha egy légtérben található az étkezővel és a tágas nappalival. Hűvös esték melegéről a gyönyörű, sötétzöld cserépkályha gondoskodik, mely a nappali éke. Vendégházunkat első sorban baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk 8-10 főig.
 templom
 

Szent Imre templom - Badacsonytomaj

Cím: 8258 Badacsonytomaj, Hősök tere 2.
Telefon szám: +36-87/471-250
Link: www.badacsonytomaj.hu

Badacsonytomajon érdemes megtekinteni a háromhajós, kéttornyú bazalttemplomot, mely 1930-1932 között épült neoromán stílusban, figyelemreméltóan szép, festett üvegablakokkal. Oltárképeit az itt élő festőművész, Udvardi Erzsébet készítette.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Badacsonytomaj

Cím: 8261 Badacsony, Park u. 14.
Telefon szám: +36-87-531-013
Link: www.badacsony.com
Fax szám: +36-87-431-046
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tasner Mónika

Keresse fel az irodánkat ahol programokban, kirándulásokban, éttermek választásában és szálláshelyek széles választékával segítjük Badacsonyban tartozkodását.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner