12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bükkzsérc
www.bukkzserc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vasas Csaba E-mail: polgarmester@bukkzserc.hu
 Telefon: +36-49-523-011 Fax: +36-49-423-623
barlang,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    látnivalók a környéken,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Hajnóczy Cseppkőbarlang Bükkzsérc

Cím: Bükkzsérc, külterület

A Hajnóczy Cseppkőbarlang Bükkzsérc község központjától északra mintegy 6 km távolságra van. A feltárás alatt lévő Ódor-hegyi cseppkőbarlang üregei Bükkzsérc és Cserépfalu közigazgatási területeit egyaránt érintik, de a barlang bejárata Cserépfalu közigazgatási területére esik. A Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium barlangkutatói a kutatási turnusaik alatt az érdeklődő látogatók kisebb csoportjának a barlangot bemutatják, de a barlang a nagyközönség, a nyilvánosság előtt nincs nyitva.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Bükkzsérc

Cím: Bükkzsérc, külterület
Link: www.bukkzserc.hu

Pincesori látogatások. A községtől 1,5 és 2 km távolságban két telepen helyezkednek el a riolittufába vájt borospincék, amelyekben a kellemes zamatú, a zsérci bükkalján termett borokat érlelik. A pincék közül ki kell emelni az ún. "Alsó-hegyi" közismertebb nevén a "felső pincék" között található Pelyhe féle pincét.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. világháborús hősi emlékmű - Bükkzsérc

Cím: Bükkzsérc
Link: www.bukkzserc.hu

Az I. világháborús hősi emlékmű 1939. évben épült terméskőből, bogácsi dácit tufából. Kivitelezője Papp Károly bükkzsérci kőművesmester volt. A szobor utca felőli oldalán az I. világháború bükkzsérci hősi halott katonáinak márványtáblába vésett névsora és felette a koronás magyar címer reliefje van elhelyezve. A kissé tömör abeliszk formájú szobor tetején az építéskor elhelyezett bronzból öntött turul madarat 1951-ben az országban akkor fennálló politikai felfogás nyomására eltávolították. A turulmadarat az 1989. évi politikai rendszerváltás után a megyében az elsők között újraöntötték és visszahelyezték a szoborra.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Retro Vendégház Bükkzsérc

Cím: 3414 Bükkzsérc, Rákóczi u. 125.
Link: retrovendeghaz.ewk.hu
Telefon szám: +36-30 453-0142
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Boldizsárné Poczik Anita

Három szoba (egyenként 4 személyesek), egy konyha teljes felszereltséggel, és egy fürdőszoba várja a pihenni vágyókat. A nagy füves udvaron kedvenc kutyájával, cicájával játszhat, futkározhat. Esténként tüzet rakhat, bográcsozhat. A közeli hegyek, erdők a kirándulásoknak kiváló helyszínei lehetnek. Télen szánkózhat síelhet kedvére a lankás dombokon. Fél óra alatt elérheti Eger városát, és a Matyóföld szívét Mezőkövesdet. Bogácson ( hat kilométerre a vendégháztól) lubickolhat a termálvízben.
 látnivalók a környéken
A látnivalók a környéken hasznos, és fontos információkat ad az adott településre készülőknek. Ha itt már mindent látott, megnézett mit és hol érdemes a környéken felkeresni.
 

Bükkzsérc környékének látnivalói

Cím: Bükkzsérc
Link: www.szeporszag.hu

Bogács termálfürdő 8 km, Mezőkövesd Zsóry-fürdő 23 km, Cserépfalu Ódorvár 4 km, Noszvaj 13 km.
 programok, rendezvények
 

Regionális favágóverseny és vadásznap Bükkzsérc

Cím: Bükkzsérc-Rendezvényközpont
Link: www.bukkzserc.hu
Fax szám: +36-49 523-010

Regionális favágóversenyt és regionális vadásznapot rendeznek 2017. augusztus 26-án Bükkzsércen, a Rendezvényközpontban. A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége, az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete és Bükkzsérc önkormányzata szervezésében megvalósuló egész napos rendezvényen lesz egyebek mellett vadászkutya-bemutató, népi hagyományőrző kulturális műsorok és könnyűzenei koncertek is. A rendezvény fővédnöke Tállai András országgyűlési képviselő.


VII. Regionális Favágóverseny és Regionális Vadász

Cím: 3414 Bükkzsérc-Rendezvényközpont
Link: www.bukkzserc.hu
Telefon szám: +36-49 523-010
Mikortól: 2018-08-25
Meddig: 2018-08-25

Regionális favágóversenyt és regionális vadásznapot rendeznek 2018. augusztus 25-én Bükkzsércen, a Rendezvényközpontban. Az egész napos rendezvényen lesz egyebek mellett vadászkutya-bemutató, népi hagyományőrző kulturális műsorok és könnyűzenei koncertek is. A rendezvény fővédnöke Tállai András országgyülési képviselő
 sétáló utca, városkép
 

Bükkzsérc település

Cím: Bükkzsérc
Link: www.bukkzserc.hu

Bükkzsérc Mezőkövesdtől északra 18 km távolságra fekszik, hegyektől körülzárva, a Bükki Nemzeti Park déli határa mentén. Gyönyörű panorámával, hagyományos faluképpel, szép házakkal, borospince sorokkal, és kristálytiszta levegővel rendelkező település. A község több, mint 750 éves múltra tekint vissza, és jelenleg kb. 1150 lakosa van.
 templom
 

Református templom - Bükkzsérc

Cím: 3414 Bükkzsérc, Petőfi út 85.
Link: www.bukkzserc.hu
Telefon szám: +36-30-637-3483
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ferenc József

Bükkzsérc község már az 1560-as évek végére a helvét irányú reformáció hatása alá került. A török hódoltság és az ellenreformáció miatt a gyülekezet igazán önálló élete 1794-től kezdődhetett. A jelenlegi református templom 1827-ben készült el, még torony nélkül. Az ácsmunkát, ma is látható, restaurált kazettás mennyezetet nagyvisnyói mesterek készítették. A tető eredetileg fazsindelyes volt. A torony 1884-ben készült el. 1911-ben palára cserélik a tetőzetet, 1917-ben orgonát építtet a gyülekezet. 1997-től ismét felújítási munkákra kerül sor: új padok, belső lambéria, 2001-2002-ben új tetőzet a régi szerkezet megtartásával, működő toronyóra, illetve ekkor restaurálták a kazettákat és a karzat mellvédjét. Istentiszteletet vasárnap de. 10-től és du. 14.30-tól tartunk, bibliaóránk csütörtökön téli időben 18 órától, nyáron 19 órától van.


Római katolikus templom - Bükkzsérc

Cím: Bükkzsérc
Link: www.bukkzserc.hu

Az 1776-1780 között Esterházy Károly egri püspök által építtetett copf stílusú római katolikus templom a község egyetlen műemléke. A templomot feltehetően Franz József egri építész építette, de egyes források Fellner Jakabot tartják építőnek. Eredeti oltárképét nagy valószínűséggel Kracker János Lukács festette. A jelenlegi oltárképét, amely a Fájdalmas Anyát ábrázolja a keresztről levett Jézussal, Takács István mezőkövesdi templomfestő készítette 1938-ban
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Füzérkő várának maradványai

Cím: Bükkzsérc, külterület
Link: jupiter.elte.hu/terkep+lista2.php

Bükkzsérctõl északra 5 km-re a Hór-völgy és a Hosszú-völgy találkozása felett emelkedik a Füzér-kõ sziklás csúcsa. A csúcstól északkeletre 150 méterre, a hegygerinc kiemelkedõ részén van a vár. Kisméretû, hosszúkás területét délkelet felé a Hór-völgy feletti szakadékos hegyoldal, a többi oldalról pedig pár méterrel alacsonyabban, félkörben futó terasz (betemetõdött árok) fogja át. Északnyugati peremén kis szakaszon az egykori várfal alapozása látszik. A vár platójának hossza 24, szélessége a szakadékig 15 m. A várra egyetlen adatunk van. 1248-ban IV. Béla király adott engedélyt Lampert egri püspöknek, hogy "Füzér-kõn vagy Kerekkõn, melyek az egri egyház területén vannak, várat építsen" (Kondorné Látkóczki Erzsébet 1997. 13-15.)

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner