12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bükkszenterzsébet
www.bukkszenterzsebet.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ortó Szilárd E-mail: polghiv@berzsebet.t-online.hu
 Telefon: +36-36 567 016 Fax: +36-36 367 074
egyedi ritkaság,    falusi turizmus,    lovaglás,    lovaskocsizás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Nagykő, Ordaskő, Kiskő

Cím: Bükkszenterzsébet és Tarnalelesz között
Link: www.tarnalelesz.koznet.hu

Páratlan szépségű glaukonitos homokkövek a Nagykő, az Ordaskő és a Kiskő. A 184 hektáros, védett területhez ősborókás is tartozik. Az erdőben nagyvadakat és ritka madarakat (holló, sólyom) is látni.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Fácánbirtok - Bükkszenterzsébet, Hosszúverőpuszta

Cím: 3257 Bükkszenterzsébet, Hosszúverőpuszta 050/1
Telefon szám: +36-30 863 9010

A Mátra északi lankái mögött, a napsütötte Tarna-völgyben*, Hosszúverőpusztán várja az utazó érkezését a Fácánbirtok. A kanyargós 23-as útat övező fák mögötti réteken évszázados emléket idézve áll az egykori uradalmi major, mely egykoron a Beniczky család tulajdonában állt. A műemléki jelleget megőrizve újjávarázsolt Fácánbirtokon a ragyogó, fehérre meszelt falak békét és nyugalmat árasztanak. A levegőt a major felett elterülő kis fenyőerdő és a környező rétek illata járja át. A távolból a széljárta Mátra hegycsúcsainak legszebbike, a Kékes mutatja meg alakját az itt megpihenőnek. A birtokon minden annak szolgálatában áll, hogy a hétköznapok zaklatott pillanatai elmosódjanak az itt töltött idő alatt.
 sétáló utca, városkép
 

Bükkszenterzsébet település

Cím: Bükkszenterzsébet
Link: www.bukkszenterzsebet.hu

Bükkszenterzsébet község Heves megye Pétervásárai (23km) kistérségében.
 templom
 

Római katolikus templom - Bükkszenterzsébet

Cím: 3257 Bükkszenterzsébet, Szabadság út 95.
Link: www.tarnalelesz.koznet.hu
Telefon szám: +36-36 367-143

Magyarországi Szent Erzsébet titulusú római katolikus temploma a XVIII. században épült, park veszi körül. Elsõ említése az 1720- as évekbõl való. 1836- ban Istványi József plébános teljesen átalakíttata. A mai plébánia 1794- ben Orczy József által felajánlott telken épült. A késő barokk stílusú, Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére szentelt templomot 1761-1773-ban építették - 1836-ban pedig átépítették. Ma is látható azonban a lebontott barokk szószék Jézus-szobra, illetve a Magvető fa dombormű.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner