12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bükkösd
www.bukkosd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hormann János E-mail: polgarmester@bukkosd.hu
 Telefon: 0036-73 378-523 Fax: 0036-73 578-560
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bükkösdi-tó (horgászhely)

Telefon szám: +36-30 641-3884
Cím: Bükkösd
Link: www.bukkosd.hu

A bükkösdi horgásztó Baranya megye egyik legszebb környezetben fekvő horgásztava. A tó völgyzárgáttal készült a nyolvanas évek közepén. A 6,5 hektáros állóvíz mindkét partján lehetőség kínálkozik a horgászatra. Az erdős partfal árnyékában jól esik a pihenés is. A víz mélysége a gát környékén 5,5 méter, a tófenék a hátsó rész felé fokozatosan nő, a leghátsó részen a víz mélysége 1 méter körüli. Nyitva tartás: A tavon horgászni az év jémgentes időszakában lehet az alábbiak szerint: Hétfő-Csütörtök: napkeltétől napnyugtáig. Péntek-Szombat: napkeltétől napnyugtáig + éjszakai horgászat. Vasárnap: napkeltétől napnyugtáig. Árak: Napijegy: 2000 Ft /adott nap/, Éjszakai horgászat: 2000 Ft /egy éjszaka/. Halak kifogható mennyisége: az országos horgászrend szerint.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Bükkösd

Cím: Bükkösd
Link: www.bukkosd.hu

Megyefalvi Horváth Dániel emeltette az elsõ szenthelyet , a kápolnát 1739-ben nejével , Pávicz Katalinnal az 1786-ban épült Petrovszky kastély feletti dombon . Ez a hely régebben szõlõhegy volt . A kápolna bizánci stílusú kupolás fatornyával és éles homlokzatával uralja az alatta elterülõ síkot . Ajtaja felett felirat áll az építtetõkrõl . Késõbb oldalára került Jeszenszky Antal sírtáblája is . Alatta tágas üreg , a családi sírbolt helye . A sírbolt bejáratát Jeszenszky Ferenc kegyúr-özvegye látta el díszes vasrácsos kapuval.
 internet
 

Bükkösdi Teleház

Cím: 7682 Bükkösd, Kossuth L. u. 57.
Link: www.bukkosd.hu
Telefon szám: 0036-73-578-535
Fax szám: 0036-73-578-536
Kapcsolattartó személy: Volcsányi Gábor

Teleház, eMagyarország Pont közösségi-informatikai szolgáltatások.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Petrovszky-, később Jeszenszky-kastély - Bükkösd

Cím: Bükkösd
Link: www.bukkosd.hu

A műemléki védelem alatt álló, U alakú épületet Baranya megye legelegánsabb homlokzatú barokk kastélyaként tartják számon. Tervezője Fischer von Erlach, Mária Terézia híres építésze volt. A katély magán tulajdonba van.


A megyefai Jeszenszky kastély - Bükkösd

Cím: Bükkösd
Link: www.bukkosd.hu

Az õsi kastélyt 1788-ban Jeszenszky Antal építtette . A kastélyt az õ leszármazottjai , örökösei bírták az államosításig. Az idõk során többször is átépítették, melynek eredményeképpen tovább bõvült. 1790-ben egy tűzvész során a kastélyt Jeszenszky Antal ismét felépíttette. Jelentõs a XIX.sz. elsõ felében Jeszenszky Nepomuki János kastélyfelújítási munkálatai is, melyek során belsõ átalakításokat végeztek, elsõsorban az ÉK-i szárnyban. A 200 éves kastély gazdára vár.
 kiemelt szolgáltató
 

Samu Géza Falumúzeum, Kiállítóhely Bükkösd

Cím: Bükkösd, Kossuth u. 85.
Link: www.bukkosd.hu

2010.07.29.-én Bükkösdön a Samu Géza Kiállítóhely avatását a Rendőrmúzeum Baráti Körének A Polgárőrség és rendvédelmi szervek relikviái című vándor kiállításával kötötték össze a szervezők. A Kiállítóhely /régi műemlék vízimalom épület/ felújítását a Bükkösd Holnapért Egyesület segítette
 templom
 

Római katolikus templom - Bükkösd

Cím: Bükkösd
Link: www.bukkosd.hu

A bükkösdi templomot 1791-ben Petrovszky Zsigmond építtette testvérével, amely eredetileg fazsindelyes volt. A szóhagyomány szerint az oltár alapzata a pécsi jakabhegyi Pálos-kolostorból való és goricai márvány. Tervezője Buch József, aki Pécs első rajztanára volt. Szobrász, tervezõ, festõ.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner