12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szob
www.szob.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ferencz Gyöngyi E-mail: szob@mail.digitel2002.hu
 Telefon: +36-27-570-690 Fax: +36-27-570-531
múzeum

 múzeum
 

Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

Telefon szám: +36-27 370-408
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Batizi Zoltán
Cím: 2628 Szob, Szent László utca 14.
Link: www.szob.hu

         
         
A Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény kiállításán az Ipoly-mente gazdag régészeti lelőhelyeit, valamint néprajzi és természettudományi anyagát mutatja be. A régészeti tárlókban újkőkori használati eszközök, majd a réz-, a bronz-, a vas-, a honfoglalás- és a középkor itt fellelhető kultúráinak tárgyait mutatjuk be. A néprajzi bemutatón népviseleti darabok, háztartási eszközök, bútorok láthatók az 1800-as évektől az 1930-40-es évekig tartó időszakot felölelve. A múzeum különleges érdekessége a Szobon élt tojáspatkoló népművész hagyatéka. A szabadtéri részben borászati, szállítási, mezőgazdasági eszközök, fejfák, kovácsszerszámok várják a látogatókat. A természettudományi kiállítás a Börzsöny hegység élővilágát mutatja be. Nyitva tartás: Kedd-Péntek: 9:00-16:00 Szombat-Vasárnap: 9:00-17:00 Hétfő: SZÜNNAP.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner