12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Böhönye
www.bohonye.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Szijártó Henrik Gyula E-mail: bohonye@somogy.hu
 Telefon: +36-85 522-004 Fax: +36-85 322-630
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    múzeum,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Német-magyar katonai temető - Böhönye

Cím: Böhönye

1993-ban avatták fel azt német-magyar katonai temetőt, amely nemzetiségre való tekintet nélkül magába fogadja a második világháború egyszerű katonáit. A hajdan katolikus temetőként, majd kegyeleti parkként használt, közel egyhektáros területen háromezer katonának alakítottak ki nyughelyet.A megye egész területéről ide szállítják a II. világháborúban Somogyban elhunyt német katonák földi maradványait, eddig 2240-et helyeztek el, a sírok gondozásáról egy német szervezet gondoskodik. A temetőt 2003-ban bekerítették, és parkosították a területét.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékművek - Böhönye

Cím: Böhönye,

Emlékművek - Böhönye


Világháborús síremlék - Böhönye

Cím: Böhönye,

Világháborús síremlék - Böhönye
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pósa-tó - Böhönye

Cím: Böhönye

A Horgász Egyesületnek csaknem százötven tagja van. Tulajdonukba került a település határában lévő Pósa-tó, amelynek környékét 1996-ban parkosították. A környék igazi horgászparadicsom. Több mint százan rendszeresen pecáznak a 3,5 hektáros vízmederben, amelyben honos a ponty, az amur, a süllő, a csuka és a kárász. Évente több versenyt is rendeztek itt. Jelenleg nagy gondot jelent a csapadék hiánya, aszályos időszakban a víz pótlására nincs megoldás.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Emlékpark - Böhönye

Cím: Böhönye

Böhönye szívében, a községháza zászlótartó oszlopától egészen református templomig húzódik a község szép - fagyalsövényekkel határolt - parkja, ahol 2000-ben millenniumi emlékparkot avattak. Ekkor Böhönye millenniumi emlékzászlót, megyezászlót és címert is kapott. A parkban a fiatal csemeték mellett évszázados fák is vannak. A szép természeti látványosság érdekessége egy több mint 300 esztendős tölgy, amelynek kerülete meghaladja a nyolc métert.
 templom
 

Református templom - Böhönye

Cím: Böhönye

A krónikák szerint a böhönyei református gyülekezet már a XVI. században saját prédikátorral és iskolamesterrel bírt. Festetics Lajos földesúr 1787-ben saját költségén kőtemplomot építtetett a református gyülekezet részére.


Római katolikus templom - Böhönye

Cím: Böhönye, Szabadság utca 13.
Telefon szám: +36-85-322-439
Link: www.bohonye.plebania.hu

Római katolikus templom Böhönye. Böhönye római katolikus temploma 1765-ben készült el. Az egyházi intézmény istentiszteleteit látogatják, egyébként mindkét egyházközség közepes számú hívővel éli hitéletét.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner