12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bódvaszilas
www.bodvaszilas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fülöp József E-mail: info@bodvaszilas.hu
 Telefon: +36-48/454-015 Fax: +36-48/454-015
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    imaház, kápolna,    templom

 egyedi ritkaság
 

Meteor-barlang, Bódvaszilas

Cím: Bódvaszilas, külterület, Alsó-hegy
Link: anp.nemzetipark.gov.hu

A Bódvaszilas mellett fekvő Alsó-hegy Kis-vizetes-töbör alján nyílik az ANP egyik leglátványosabb víznyelőbarlangja. A nagyközönség számára megnyitott barlangok közül a Meteor-barlang látogatása állítja a legnagyobb kihívás elé a látogatót és igényli egyben a legjobb erőnlétet. A barlang bejáratának eléréséhez először fel kell mászni az Alsó-hegyre, majd a töbör alján nyíló szűk bejáraton át lehet bejutni a Meteor-barlangba.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Polski Dom - Bódvaszilas

Cím: 3763 Bódvaszilas, Dózsa Gy. út 47.
Telefon szám: +36-70 6359 946
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pihenjen Ön is nálunk családjával, vagy barátaival együtt! Az Ön rendelkezésére bocsátjuk egy önálló 6-személyes falusi házat, amely 2 szoba, konyha, fürdöszoba és verandából áll. A konyha felszereltsége biztositja önálló főzési lehetőséget. Az első udvar alkalmas gépkocsik biztonságos parkolasára, a hátsó fűves udvar sátorozásra, bogrcsozásra, grillezésre és pihenésre alkalmas.


Holló Ház - Bódvaszilas

Cím: 3763 Bódvaszilas, Dózsa Gy. u. 1.
Telefon szám: +36-48 454-046;+36-30/635-8982
Link: www.hollo-vendeghaz.hu

Bódvaszilas a zsombolyok faluja, a Gömör-Tornai karszton, Aggtelekhez közel található. Kettő szobás önálló családi házba várjuk, ahol 8 személy pihenhet. Konyhában főzési lehetőség, az udvaron szalonnasütés, bográcsozás, parkolás biztosított. Országos (kék, piros), illetve helyi tanösvényen túravezető füzet segítségével kirándulhat, barangolhat. Üdülési csekk elfogadó hely.
 imaház, kápolna
 

Görög katolikus kápolna - Bódvaszilas

Cím: Bódvaszilas
Link: www.bodvaszilas.hu

Bódvaszilason a görög katolikusok kápolnája a főút mentén található. A görög katolikus kápolnát több mint egy évtizede szentelték föl.
 templom
 

Római katolikus templom - Bódvaszilas

Cím: 3763 Bódvaszilas, Petőfi Sándor u. 16.
Link: www.bodvaszilas.hu
Telefon szám: +36-48-454-032

Bódvaszilas a kis sziklapadon épült középkori római katolikus templomot Esterházy Miklós 1772-73-ban szinte alapjaiból építette barokk stílusban. A Bebekek birtokába került Bódvaszilas római katolikus templom tornyának csúcsán ma is a Bebekek címerében szereplő kettős kereszt áll. A templom 1772-ben, a plébániaház 1780-ban épült.


Református templom - Bódvaszilas

Cím: 3763 Bódvaszilas, Táncsics u. 27.
Link: www.bodvaszilas.hu
Telefon szám: +36-48-454-126

Bódvaszilason a Miklós-hegy oldalában láthatjuk a mai református templomot, melyet 1804-ben építették fel, késői barokk stílusban. A déli homlokzat előtt 18 méter magas torony található. A belső tere 9x17 méteres, északi vége egyenes záródású. Sík, kazettás jellegű famennyezetét csillagokkal díszítették. A 308 kg-os harangját 1935-ben, a 160 kg-osat 1865-ben, a 73 kg-osat 1923-ban öntötték Budapesten.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner