12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bódvarákó
bodvarako.lapunk.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Képes László E-mail: jegyzo@bodvaszilas.koznet.hu
 Telefon: +36-48 455-001 Fax: +36-48 455-001
barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    sétáló utca, városkép,    templom,    védett ritkaság

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Rákóczi-barlang

Telefon szám: +36-48-503-000
Fax szám: +36-48-503-002
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3764 Bódvarákó, Esztramos-hegy
Link: anp.nemzetipark.gov.hu

Az Esztramos bemutatóhelyként történő kialakításának első lépése a Rákóczi-barlang szélesebb körben történő látogathatóságának megteremtése, amely így 2007. április 1-től előzetes előzetes bejelentés nélkül is látogatható! Az Esztarmos-hegy területén található barlang folyamatos nyitva tartással üzemel a korábbi gyakorlattól eltérően. Nyitvatartási idő: első túra indul: 09.30, utolsó túra indul: 15.30. A közbenső időszakban barlangtúrák óránként indulnak. Tekinttel arra, hogy a fokozottan védett Rákócz-barlang kapacitása 10/fő csoport, így célszerű a szabad túra időpontokról érdeklődni a jósvafői jegypénztárban, vagy a 48/506-009 telefonszámon.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

1848-49-es szabadságharc obeliszkje

Cím: Bódvarákó,

 
1848-49-es szabadságharc obeliszkje


Rákóczi-ház Bódvarákó

Cím: Bódvarákó,

 
Rákóczi-ház Bódvarákó


Rabi Isajah Steiner lakóháza és sírja

Cím: Bódvarákó,

 
Rabi Isajah Steiner lakóháza és sírja
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Árpád Vendégház Bódvarákó

Cím: 3764 Bódvarákó, Szabadság utca 73.
Telefon szám: +36-48 454-213
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.arpadvendeghaz.hu

Sok szeretettel várjuk Önt és családját, barátait az Aggteleki Nemzeti Park szívében, Bódvarákón az Árpád Vendégházba. Kiválóan felszerelt, kényelmes vendégházunk nagyszerű szállás lehetőség túrázóknak és pihenni vágyóknak egyaránt. Ez a csendes, patinás ház, tradicionális falusi épület, melyet a hagyományokat megőrizve teljesen felújítottunk.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bodrog folyó

Cím: Bódvarákó,

A Bodrog folyó kiválóan alkalmas vízisportokra, horgászatra, pihenésre.A Bodrog egy forrás nélküli, öt folyó egyesüléséből születő folyó. Az Ung, a Feketevíz, a Laborc, az Ondava és a Latorca folyók a szlovákiai Zemplén településnél lesznek eggyé, innentől nevezik a folyót Bodrognak, ami 65 km-rel távolabb, Tokajnál ömlik a Tiszába.
 sétáló utca, városkép
 

Bódvarákó település

Cím: 3764 Bódvarákó,

Bódvarákó a nem sokkal több, mint másfélszáz lakosu kisközség a tokaji Kopasz-hegyet körülölelő település-háromszög egyik csúcsaként a Bodrog folyó partján terül el.
 templom
 

Római katolikus templom és kolostor - Bódvarákó

Cím: 3764 Bódvarákó, Szabadság u.
Telefon szám:

Bódvarákó barokk római katolikus temploma 1803-ban épült egy korábbi templom helyén a Keglevich - család megbízásából. A hajó és a keskenyebb szentély cseh-süveg boltozású, a copf stílusú szószékét festett szobrok díszítik.


Görög katolikus templom - Bódvarákó

Cím: 3764 Bódvarákó, Esztramos u. 6.
Telefon szám: +36-48 454-137
Link: bodvarako.lapunk.hu

Bódvarákói Szent István Görög Katolikus templom. Fotó: bodvarako.lapunk.hu
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet

Cím: Bódvarákó,

 
Flórája és madárvilága európai jelentőségű, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarországon talán a legnagyobb, urbanizált gólyakolóniája látható az utak menti villanyoszlopokon és kéményeken.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner