12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyírbátor
www.nyirbator.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Máté Antal E-mail: info@nyirbator.hu
 Telefon: +36-42-281-095 Fax: +36-42-281-311
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Báthori Várkastély és Panoptikum - Nyírbátor

Telefon szám: +36 42 254-105
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 4300 Nyírbátor, Vár utca 1.
Link: www.bathorivarkastely.com

         
         
2006 szeptember 22-én került sor a megújúlt Báthori Várkastély ünnepélyes átadására. A település központjában, a református templom közelében állt a Báthori család fényűző kastélya, amelyet 1500 körül emeltettek, akkor, amikor a város a környék szellemi és gazdasági központja volt. Az U-alakú épületnek mára csak az egykori ebédlőszárnya maradt fenn, amelyet 1730 körül magtárrá alakítottak át, így hasznosították a későbbi évszázadokban. Az 1950-es években megkezdett régészeti kutatás akkor vett szerncsés fordulatot, amikor a város 700 millió forintot nyert arra a célra, hogy az egykori szárnyat "eredeti" formájában visszaállítsák.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner