12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Göncruszka
goncruszka.net
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Öchlsläger Zsoltné E-mail: k0790@koznet.hu
 Telefon: +36-46 388-522 Fax: +36-46 588-517
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Bárczay-Patay kúria - Göncruszka

Cím: Göncruszka,
Link: www.goncruszka.net

         
A Bárczay-Patay kúria, amely a Petőfi és Kazinczy utca torkolatától balra található, 1777-ben épült barokk stílusban. A kúria névadója a korábbi birtokos Bárczay János abaúji főispán, aki 1596-ban házasság révén került Göncruszkára.A később leégett kúriát Patay Etelka építtette újjá a19. században, mely során a kúria klasszicista jegyekkel bővült. A földszintes, háromtraktusos épület ablakkeretei copf stílusúak. A kúriához tartozik még egy közel 1,5 hektáros terület. Az épület 2006-ban lett teljesen felújítva, komfortosítva, parkosítva. Jelenleg Művelődési Házként funkcionál.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner