12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bácsalmás
www.bacsalmas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Németh Balázs E-mail: polg.hiv@bacsalmas.hu
 Telefon: 0036-79-541-455 Fax: 0036-79- 541-470
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    népi kézművesség,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 étterem
 

Sárga Csikó Étterem és Panzió Bácsalmás

Telefon szám: +36-79 342-569; +3670 453-6082
Fax szám: +36-79 342- 857
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 6430 Bácsalmás, Dob u. 2.
Link: www.sargacsiko.hu

Bácsalmás központjában elhelyezkedő hangulatos Sárga Csikó Étterem a hét minden napján várja vendégeit, akik a napi menün kívül étlapunk széles kínálatából is választhatnak. A tradicionális magyaros ételek között mindenki megtalálhatja a kedvére való ízeket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kígyós-tó (horgászhely)

Cím: Bácsalmás
Link: www.bacsalmas.hu

A Jurinovics Miklós Sporthorgász Egyesület által működtetett és karbantartott Kígyós-tó szeretettel várja a horgászni szándékozó sportbarátokat. A 12 ha alapterületű tó csodálatos környezete, a változatos halfauna kiváló lehetőséget nyújt a csendet, nyugalmat kedvelő horgászatra. A horgásztó mellett sátorozásra alkalmas közművesített tábort alakítottak ki.
 múzeum
 

Gyűjtemények háza

Cím: 6430 Bácsalmás, Hősök tere 7.
Link: www.bacsalmas.hu
Telefon szám: +36-79-341-350

A Gyűjtemények Háza helytörténeti kiállítása: Bácsalmás története, a bácskai tájegység néprajzi tárgyai, viseletei, a kézműves mesterségek és a paraszti gazdálkodás eszközei, valamint Duliy Tibor bácsalmási születésű festőművész alkotásai.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Kékfestőműhely Bácsalmás

Cím: 6430 Bácsalmás, Kossuth u. 49.
Link: www.kekfesto.hu
Telefon szám: +36-30 846-8591
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bakos Zoltán

Bácsalmás egyik nevezetes ipari öröksége a Skorutyák család által 1879-ben alapított kékfestő műhely. Az azóta is töretlenül működő, apáról fiúra szálló műhely 2014-ig a család négy generációjának szolgálta megélhetését. Bár a műhelyben már nem családtag dolgozik, a tulajdonos ma is Skorutyák, aki az alapító ükunokájaként szívén viseli a műhely sorsát és a kékfestő ősök emlékét. 2015-ben egy átfogó felújítás keretében létrejött egy látogatóbarát, élő műhely, amelyben a muzeális gépek működés közben is megtekinthetők, a Skorutyák kékfestő dinasztiának pedig egy családtörténeti kiállítás állít emléket. A megújult műhelyben tovább folytatódik az évszázados hagyomány: a kékfestő mesterséget a család régi barátja, Bakos Zoltán, kékfestő népi iparművész viszi tovább. A műhely előzetes bejelentkezéssel látogatható. A látogatás díjtalan.
 templom
 

Római katolikus templom - Bácsalmás

Cím: 6430 Bácsalmás,
Link: www.bacsalmas.hu

Bácsalmás legrégibb épülete a főtéren található klasszicista stílusú római katolikus templom, amely 1823-ban épült.


Református templom - Bácsalmás

Cím: 6430 Bácsalmás,
Link: www.bacsalmas.hu

1939-ben Wellauer Károly budapesti építész tervei alapján épült az erdélyi, kalotaszegi stílusú református templom.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner