12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Aszaló
www.aszalo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Mészáros István E-mail: aszalohivatal@chello.hu
 Telefon: +36-46 596 266 Fax: +36-46 596 266
templom

 templom
 

Református templom - Aszaló

Cím: Aszaló
Link: www.aszalo.hu

A jelenlegi templomot "messziről szállított kövekből nagy fáradtsággal építették a hívek". Így a mai templom 1795-97-ben készülhetett el késő barokk stílusban. Tornyát 1827-ben építették a nyugati homlokzata elé, rajta "sugársisak és négy sarkán kőobeliszk" van, magassága 38 méter. A templom 12 x 25 méteres, 500 ülőhellyel rendelkező belső terét hat boltszakaszos mennyezet fedi. Keleti vége egyenes záródású. Egy tömbből faragott barokk kőszószéke van. 1924-ben lett a templom belseje "művésziesen kifestett", orgonáját Rieger Ottó építette ugyanebben az évben.


Római katolikus templom - Aszaló

Cím: Aszaló
Link: www.aszalo.hu

1766-ban kezdődtek el, de ebben az évben csak a szentély és a sekrestye épült fel. A hajót 1777-ben építették hozzá, míg a belső felszerelés 1803-ban fejeződött be. Az új templom tornyában négy harang hirdette Isten dicsőségét. Az 1824-es tűzvészt követően lettek felszentelve, melyek közül a legnagyobb a Szentháromság tiszteletére készült, a második a Boldogságos Szűz, a harmadikat a templom védőszentjének, Szent Lászlónak a tiszteletére szentelték, a negyedik pedig Jézus Mária Józsefnek ,,a Szent családnak" készült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner