12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Aszód
www.aszod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs E-mail: aszod@vnet.hu
 Telefon: 0036-28 500-666 Fax: 0036-28 400-575
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Zsidó temető és Schossberger-mauzóleum

Cím: Aszód, Csengei u.

A zsidó temetőben található mauzóleum szecessziós stílusban Baumhorn Lipót tervei alapján épült 1913-ban. A keleti hatású, rézkupolás mauzóleumba a Schossberger család több tagját temették el. A II világháborúban megsérült, majd az ezt követő évtizedekben vandál módon tönkretették. A zsidó temető és a mauzóleum teljes felújítására 1991 és 1996 között került sor, az eredeti szépségében pompázó épületet 1996 augusztus 11-én adták át.


Szabadság téri emlékmű - Aszód

Cím: Aszód, Széchenyi tér

Szabadság téri emlékmű - Aszód.


Dr. Kómár Gyula mellszobra - Aszód

Cím: Aszód, Szabadság tér

2005. március 5-én a Dr. Kómár Gyula emléknap keretében a Szabadság téri patika előtti területen felavatásra kerül Dr. Kómár Gyula mellszobra, Domonkos Béla szobrászművész alkotása.


Petőfi szobor (Petőfi Múzeum előtt) - Aszód

Cím: Aszód

Petőfi szobor - Aszód. Kovács Ferenc szobrászművész alkotását 1972-ben avatták. A fehér fűrészelt mészkő posztamensen szürke andezitből faragott fejszobor kissé dacos arckifejezéssel ábrázolja az aszódi diákot.
 étterem
 

Aredo Kávézó és Étterem - Aszód

Cím: 2170 Aszód, Pesti út 34.
Telefon szám: +36-28-401-402,+36-20-390-0533
Kapcsolattartó személy: Boka László
Link: www.aredo.hu/aszod/

Aszód új kávézója és étterme az Aredo Kávézó és Étterem minden nap 10 - 24 óráig tart nyitva. Gasztronómiai különlegességek, kávékülönlegességek és figyelmes kiszolgálás várja a betérő vendégeket. Üzletfilozófiánk a minőségi ételkészítés és kiszolgálás hangulatos, mediterrán környezetben. Asztalfoglalás: a 06 28 401-402-es telefonon.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Podmaniczky-kastély - Aszód

Cím: Aszód, Szabadság tér 8.

A másik, a Podmaniczky-kastély barokk és copf stíluselemeket mutat. 1721-ben emelték az U alakú épület középső, földszintes szárnyát, amelyhez az egyemeletes oldalszárnyakat 1767-ben Jung József tervei alapján építették hozzá, csatlakozik az előbb említett kastélyhoz. A középsőrész előtt kőkorlátos terasz és kétszárnyú lépcsőfeljárat van, az egykori bejáró felett a Podmaniczky-Osztroluczky kettős címerrel.


Podmaniczky-Széchenyi-kastély

Cím: Aszód, Szabadság tér 7.

A Podmaniczky-Széchenyi-kastély az úgynevezett régi kastély bővítéseként épült, késő barokk épület, utolsó birtokosa gróf Széchenyi Gyula volt. A domboldalon egy park mélyén terül el, a Fő tér felé eső oldalon két szép barokk kertkapuval. Egyemeletes, a középrizaliton manzárdtetős épület, a homlokzaton kosáríves árkádnyílásos, zárt folyosó húzódik.
 klub, egyesület
 

Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület

Cím: 2170 Aszód, Szent Imre u. 22.
Telefon szám: +36-28-500-255
Fax szám: +36-28-500-256
Link: www.bethlenhagyomanyorseg.hu

Célunk a középkor, a török és a kuruc korra jellemző harcmodor és kultúrtörténet kutatása, felelevenítése, a korhű fegyverzet, ruházat és életmód, zene, tánc, irodalom bemutatása.
 múzeum
 

Petőfi Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóhely

Cím: Aszód, Szontágh lépcső 2.
Telefon szám: 0036-28-500-650
Fax szám: 0036-28-500-651
Link: www.pma.atw.hu

A Petőfi Múzeum Pest megye észak-keleti, történelmi és néprajzi emlékekben egyaránt gazdag kisrégiójának múzeumi központja. Az intézmény az 1769—1771-ben épített egykori evangélikus gimnázium épületegyüttesében kapott helyet. Ennek az iskolának volt tanulója 1835—1838 között az 1848/49-es magyar szabadságharc költője, Petőfi Sándor. A Petőfi Múzeum igen gazdag neolitikus régészeti anyaggal, a tájegység népviseleti és népművészeti emlékeit őrző néprajzi-, valamint tekintélyes történeti (ezen belül irodalom- és iskolatörténeti) gyűjteménnyel rendelkezik. Időszaki kiállításaival, két rendszeresen megjelenő tudományos-népszerűsítő periodikájával a régió művészeti és tudományos közéletében vezető szerepet játszik. Nyitva tartás: április 1-től szeptember 31-ig keddtől-vasárnapig 9 - 17 óráig, október 1-től március 31-ig keddtől vasárnapig 9 - 16 óráig.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Aszódról

Cím: Aszód
Link: www.aszod.hu

A hatezer fős városka, a Pest megye északkeleti részén elterülő kis táj, a Galga mente középpontjában található.
 templom
 

Evangélikus templom - Aszód

Cím: 2170 Aszód, Szontágh lépcső 1.
Telefon szám: 0036-28-400-417
Kapcsolattartó személy: Detre János lelkész

A jelenlegi templom torony 1759-ben készült el.1818-ban felújították a kórust, és felállították a ma is használatos orgonát. A szentélyt és az oldalfalakat megerősítő gótikus jellegű támpilléreket az 1853-as felújítás alkalmával készítették el.A dombon álló egyhajós, egy homlokzati tornyos épület gótikus, támpilléres szentélyes, barokk homlokzattal. Keletelt. Barokk bejárata felett erőteljesen kiugró párkány Podmaniczky -címerrel. A főpárkány főhomlokzati része fogsoros díszítésű. A torony felső emeletén toszkán falpillérek között nagy, félkörös záródású ablakok. A templom oltára a leggazdagabb protestáns ikonográfia szerint tervezett oltárak egyike. Fából készült, festve, aranyozva. Az oltárkép olaszos, későreneszánsz festő munkája a XVIII. századból.


Római katolikus templom - Aszód

Cím: Aszód, Szent Imre út és Deák Ferenc u. sarok
Telefon szám: 0036-28-400-049

A szomszédos település Bag kegyura, a nagyhatalmú Grassalkovich gróf támogatásával valósulhatott meg az aszódi katolikusok régi vágya, a saját templom építése. Az építkezés részleteit nem ismerjük, csupán azt tudjuk, hogy 1748-ban szentelték fel. A templom az idők folyamán több felújítást, tatarozást élt meg. Az utolsó külső tatarozás 1993-ban, a belső felújítás-festés 2000-ben történt. Az épület szabadon álló, egyhajós, homlokzati tornyos, barokk templom külső lábazattal. A szép külsejű templom méltósággal emelkedik ki városképi környezetéből. A főbejáratot négyszögletes, záróköves kőkeret díszíti. A felső emeleten négy oldalra félköríves zárású, keretelt ablakok nyílnak. A toronysisak hagyma alakú. Szentélyében kőoltár, felette Szentháromság kép, melyet Kracker Lukács 1776-1777 között készített.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner