12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Arló
www.arlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vámos István Józsefné dr. E-mail: onkorm.arlo@t-online.hu
 Telefon: +36-48 544-000 Fax: +36-48 544-540
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kemping,    kézműves tábor,    lovaglás,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    uszoda, strand

 egyedi ritkaság
 

Suvadásos tó

Cím: Arló, külterület
Link: www.arlo.hu

A XIX. Században és a XX. Század elején a település keleti részén intenzíven bányászott barna kőszén fejtési eljárásaihoz tartozott a robbantásos frontfejtés, mely kisebb-nagyobb rezonanciákat okozott egyes területeken. A Csahó hegy geomorfológiai adottságai (vízzáró agyagréteg felett vízátengedő homok) és a kis földmozgások következményeként három ízben szakadt le a hegy nyugati feléről egy-egy jelentősebb földtömeg és zárta el a Szuhony patak völgyét.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Arló

Cím: Arló
Link: www.arlo.hu

Gál János helyi fafaragó mester munkája nyomán született 1993-ban, a Polgármesteri Hivatal előtti téren elhelyezett emlékmű, melyre történelmi korok arlói illetőségű hősei, halottai kerültek felvésésre. Az emlékmű kis parkjában emelkedik ünnepnapokon a falu lobogója a magasba.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Arlói-tó (horgászhely)

Cím: Arló, külterület
Link: users.atw.hu/suvadas/to.html

A Suvadás Arlói Horgászegyesület értesíti a tisztelt horgásztársakat, hogy az Észak Magyarországi Horgász Egyesület által bevezetett és már hagyományossá vált HORGÁSZVERSENY megrendezését az egyesületünk is szeretné folytatni.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Suvadásliget kemping

Cím: 3663 Arló, Suvadás út 1. (Arlói-tó mellett)
Link: www.suvadasliget.hu
Telefon szám: +3648 444-014; +3630 484-9794

A környékbeliek hamar felfedezték a nagyszerű természeti adottságokkal rendelkező völgyet és a keletkezett kis hegyvidéki tavat. Jelenleg kemping és strandfürdő működik a területén. A tó nyújtotta lehetőségek közül a fürdés, horgászat, evezés biztosított.
 kézműves tábor
Kipróbálhatja és elsajátíthatja a magyar kézműves mesterség technikáit, és ha már megismerte a fortélyait is készítse el első saját alkotását. Képzett mesterek fogják segíteni önöket, gyermekeiket.
 

Suvadás kéművestábor

Cím: Arló
Link: www.arlo.hu
Telefon szám: +36-(48) 544-520
Fax szám: +36- (48) 544-519

XX. alkalommal került megrendezésre a „Suvadás” kézműves tábor és folklórtalálkozó az Arló tó kempingjében. A résztvevők gazdag kínálatból választhattak kézműves mesterséget. Táncház minden este, de a különféle tájegységek táncainak elsajátítására napközben is lehetőséget biztosítottunk. Az esték hangulatos eltöltéséről a tábor zenei házigazdája a Folt zenekar gondoskodott.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Arló

Cím: Arló, Ady E. u. 160.
Link: www.arlo.hu

A múlt század építészeti jegyeit még viselő, szinte már egyedül álló épületet az önkormányzat 1994-ben vásárolta meg. Jelenleg is zajlik a használati tárgyak gyűjtése, berendezése. Szobáiban most elsősorban kézműves foglalkozások zajlanak (gyöngyözés, szövés, bábkészítés, stb.). Az udvarán 1999-ben kenyérsütő kemence épült.
 templom
 

Római katolikus templom - Arló

Cím: 3663 Arló, Dózsa György u. 29.
Link: www.arlo.hu
Telefon szám: +36-48-444-083

A XV. Században már meglévő templomot a község többször átépítette (XVIII. sz.) és ennek eredménye a neobarokk műemlék. A szószék és a padok védettséget élveznek. Az 1990-es években egy komoly felújításon ment keresztül az épület és sok év után rendeződött a környezete. A templomhoz kapcsolódó parókia épületben Szent Ferenc Kisnővérei rend telepedett meg, akik karitatív tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a hátrányos helyzetű családok segítéséhez A templom védőszentje: Szent Mihály
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Szabadvizű Strand - Arló Suvadásos tó

Cím: 3663 Arló, Suvadás u. 1.
Link: www.suvadasliget.hu
Telefon szám: +3648 444-014; +3630 484-9794

Jelenleg kemping és strandfürdő működik a Suvadásos tó területén. A tó nyújtotta lehetőségek közül a fürdés, horgászat, evezés biztosított. A tó körüli közművesített telkek rendelkeznek ivóvíz, gáz, kábeltévé, telefon bekötési lehetőségekkel. A területet az önkormányzat védetté nyilvánította.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner