12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Hőgyész
www.hogyesz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Máté Szabolcs E-mail: polgarmester@hogyesz.hu
 Telefon: +36 74 588 060 Fax: +36 74 488 188
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Apponyi-kastély Hőgyész

Cím: Hőgyész
Link: www.hogyesz.hu

         
         
Községünk legszebb látnivalója a Kastély épülete és környező parkja. gróf Apponyi Géza, aki György gróf unokája volt. Mint Tolna megye főispánja, életének legnagyobb részét itt töltötte Hőgyészen. Felesége, Széchenyi Paula, a legnagyobb magyar, Széchenyi István unokahúga volt. A kastélyt 1890-ben ő is renováltatta. Géza gróf 1927-ben halt meg, ő volt az utolsó itt élő tulajdonos. A kastély szállodának alakították át amely ma nem működik. Gyönyörű látnivaló a kápolna, amelyet a közelmúltban a kastéllyal együtt újították fel. Szép parkjával, platánfáival, buxus bokraival községünk legértékesebb, legszebb látványossága.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner