12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szeged
www.szegedvaros.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: DR. BOTKA LÁSZLÓ E-mail: info@szegedvaros.hu
 Telefon: 0036-62-564-364 Fax: 0036-62-564-341
termál forrás

 termál forrás
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt. Hatásaiért külföldről is rendszeresen érkeznek látogatók.
 

Anna kút - Szeged

Cím: Tisza Lajos krt - Kossuth Lajos sgt

         
         
A környéken található gyógyvíz létezését olajfúrások közben fedezték fel. A kutat 1927-ben fúrták Vajna Ferenc geológus szakvéleménye alapján, melynek mélysége 944 méter. Az 52 fokos lúgos-jódos víz leginkább gyomorbántalmak enyhítésére és reumatikus illetve izületi betegségekre alkalmas. Gyakran hosszú sorok kígyóznak a kútnál, hiszen sokan kannákkal és palackokkal felszerelkezve várják sorunkat, hogy hazavihessenek pár litert a gyógyító vízből. Az Anna elnevezés onnan ered, hogy Patzauer Dezső lányáról Anna-víznek nevezte el a szénsavval telített elsőként 1938-ban forgalomba hozott gyógyhatású vizet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner