12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Andocs
www.andocs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Törőcsik Ferencné E-mail: andocsph@t-online.hu
 Telefon: +36-84 372-501 Fax: +36-84 372-590
horgászat, horgásztó,    múzeum,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Öreg-tó - Andocs

Telefon szám: +36-84-372-510
Kapcsolattartó személy: Huszár Vendel
Cím: Andocs, Külterület

A halastó Andocs északi részén terül el. Megközelíteni több irányból lehet, s a falu több részén ki van táblázva az útvonal. A 18 hektáros tó az 1963-ban épült völgyzáró gát mögött jött létre, melyet két patak és a saját forrása táplál. A leggyakoribb halfajai: a kárász, a ponty, a busa, az amur, a harcsa és a csuka. A halállományt 1989-ben telepítették, s azóta egyszer sem halászták le, így fogtak már 50 kg-os amurt is a tóban. A víz mélysége 1,5-3 méter közötti, a stégekről horgászható. Sátrazás és főzés a parti sávon lehetséges. Horgászjegyek a benzinkútnál, a boltokban, illetve a tó melletti tsz-telepen kaphatók.


Sziget-horgásztó - Andocs

Telefon szám: +36-84-372-503
Kapcsolattartó személy: Törőcsik László tulajdonos
Cím: Andócs, Külterület
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.holhorgasszunk.hu/mutat.php?Azonosito=sziget

Andocs határán kívül, a Kaposvár felé vezető út mentén, a völgy alján fekszik ez a halastó. Nevét a közepén lévő szigetről kapta, ahonnan horgászni ugyan nem lehet, de a szépségében gyönyörködni igen. A tó partján katonás rendben álló halászkunyhók szervesen illeszkednek a környezetbe. Az országút zaját a bokrok és a nádas szűri meg, félkörben dombok magasodnak. A tó mellett játszótér, padok, asztalok és szabadtéri tűzhelyek teszik változatosabbá a szabadidő eltöltését. A 4,2 hektáros tóban ponty, amur, csuka, harcsa, süllő, kárász és keszegfélék foghatók.
 múzeum
 

Mária-ruhák Múzeuma

Cím: Andocs, Szabadság tér 6.

A plébánia egyik szárnyában rendezték be a Szűzanya ruháiból berendezett Mária Múzeumot. Akik ide zarándokolnak, nem márványtáblával fejezik ki a ragaszkodásukat, köszönetüket, hanem egy-egy Mária ruhával. A legtöbb köntös Magyarországról érkezett, illetve a határon túli magyaroktól. Továbbá vannak Írországból, Kanadából, Dél-Amerikából, és Kínából valók is. A legrégebbi ép ruha 1852-ből való, Talliánné Boronkay Cili adománya.
 templom
 

Andocs római katolikus temploma

Cím: 8675 Andocs, Szabadság tér,
Telefon szám: +36-84 372-688
Link: www.andocs.hu

A templom szentélye gótikus, hajója barokk stílusú, a kaposvári egyházmegyének ez az egyik legértékesebb műemléktemploma. A templomszentelés napjára 1747-ben Széchenyi Katalin grófnő, a Szűzanyát ünnepi ruhába öltöztette. Hogy előtte öltöztették-e nem tudni, de ez a hagyomány azóta sem szűnt meg.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner