12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kám
kamoldala.mindenkilapja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MECSEKI CSABA E-mail: postmaster@kamszem.t-online.hu
 Telefon: +36-94 575-027 Fax:
állandó kiállítás

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Ambrózy-emlékház

Cím: 9841 Kám, Jeli Arborétum
Link: jelivarazskert.hu

         
Az épület és emlékkiállítás, amely a jeles botanikus pályáját idézi meg a rohanó világban megállni, szemlélődni alig tudó maiaknak. A tárlat átfogó képet nyújt a gróf életéről, aki 1922-ben telepítette az első rododendronokat a Hegyháton. Az 1933-ban elhunyt grófnak 11 éve adatott arra, hogy bebizonyítsa a hazai és a nemzetközi erdész- és botanikus társadalomnak, hogy a hegyháti klímán is lehet örökzöld botanikus kertet létrehozni. A honos fenyők mellett a világ minden tájáról telepített babérmeggy, borbolya, magyal, tuja, tiszafa, tuja, és a rododendronok százféle fajtája ma már "őshonosnak" számít Jeliben. E növényritkaságok számtalan nárcisz, páfrány, sáfrány és liliomfajtával társbérletben alkotják a Jeli Arborétum tündérkertjének paradicsomi miliőjét. A sikert az utókor aratta le.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner