12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Alsószölnök
www.alsoszolnok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MONEK ZSOLT E-mail: info@alsoszolnokkorjegyzoseg.t-online.hu
 Telefon: +36-94-534-008 Fax: +36-91-534-006
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    nemzeti park,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Flórián szobra - Alsószölnök

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

Szent Flórián szobra - Alsószölnök


Faragott Mária-szobor - Alsószölnök

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

A templom előtti, kőből faragott Mária-szobor az 1764-ben épült oltárfülkéből, kápolnából való. 1889-ben került a mai helyére. A felette lévő tetőt helyi iparosok az 1925-30. években készítették.


I. világháborús emlékmű - Alsószölnök

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

I. világháborús emlékmű - Alsószölnök
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Őrség Tájvédelmi Körzet

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

Alsószölnök egész területe Magyarország legnagyobb tájvédelmi körzete, az Őrség Tájvédelmi Körzet, illetve a három ország határán átnyúló Őrség-Raab-Goricko Naturpark részeként természetvédelem alatt áll. Sok ritka növény (mohafajok, korpafűfélék, páfrányok) található itt. Gombában is gazdag, leginkább a vargányát, rókagombát és galambgombát szedik. Az emlősök közül a Rábában fel-felbukkanó ritka, védett vidra (Lutra lutra) a legjelentősebb.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Bognárház, tájház Alsószölnök

Cím: 9983 Alsószölnök, Fő út 38
Link: www.alsoszolnok.hu
Telefon szám: +36-30 973-1208
Kapcsolattartó személy: Monek Zsolt, polgármester

Alsószölnök Község Önkormányzata az Alsószölnök, Fő út 38. szám alatt álló, 1800-as évek végén épült, tornácos bognárházat megvette és tájházzá alakítatta. A lakóépület, melyben egy szoba egy konyha és pince található, egykor egy bognármester otthona volt. Az Őrségben, és a Rába vidéken egyedülálló az ilyen jellegű lakóépület. A tájház műhelyében a bognár munkája és eszközei kerülnek bemutatásra, a volt lakótér pedig a hármas határ (Szlovénia, Magyarország, Ausztria) mellett élők hagyományait örökítette meg. A helyiségek az 1950-es éveknek megfelelően vannak berendezve.
 sétáló utca, városkép
 

Alsószölnök település

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

Alsószölnök Vasi-Hegyhát részét képző Vendvidéken, a Rába völgyében fekszik. Alsószölnöknél lép a Rába Ausztriából Magyarországra
 templom
 

Nagyboldogasszony templom - Alsószölnök

Cím: 9983 Alsószölnök,
Link: www.alsoszolnok.hu

Az alsószölnöki Templomot Batthyány Alajos építtette 1815-ben, s 1816-ban Somogy Lipót püspök szentelte fel. A plébániát Batthyány Alajos özvegye, Szapáry Terézia grófnő alapította, 1821-ben.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner