12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Alsóregmec
www.alsoregmec.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Leskó Miklós E-mail: hivatal@mikohaza.t-online.hu
 Telefon: +36-47 308-050 Fax: +36-47 308-031
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kazinczy emlék - Alsóregmec

Cím: Alsóregmec

A görög katolikus templom mellett, a község szívében található a Kazinczy-emlékliget, amelynek középpontjában Pál Mihály Kazinczy-portréja áll, s pihenésre, szemlélődésre hivogatja a regmecre látogatókat. Az apai ház helyén lévő épületfalán található az emléktábla. Egykori alsóregmeci sírkertben található az emlékjelként állított kopjafa.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Zemplén Vendégház - Alsóregmec

Cím: 3989 Alsóregmec Szabadság út 14.
Telefon szám: +36-47-322-972;+36-30-749-3326

Tájjelegű parasztházban 2 külön bejáratú szoba, konyha-fürdőszoba teljes felszereléssel, udvar pihenőkerttel várja a vendégeket. Lehetőség van sportolásra, szabadtéri főzésre. Napi egyszeri étkezés biztosítható. Programszervezés.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kazinczy emlékligetet - Alsóregmec

Cím: Alsóregmec

A Kazinczy Ferenc Társaság megalakulásakor (1985) felvállalta névadójának kultuszát. Tudatosítani szeretné, hogy Alsóregmec jelentős szerepet játszott a család történetében és az író életében. A kezdeményezés jó segítőkre talált a község akkori és mai vezetésében, a falu lakói örömmel fogadták és segítik a Kazinczy- hagyományok felelevenítését. Így készült el az évek során a Kazinczy-kúria hajdani telkén az emlékmű, kis park létesült a családi temető helyén, emlékligetet alakítottak ki a falu központjában, felállították Kazinczy Ferenc szobrát.
 sétáló utca, városkép
 

Alsóregmec település

Cím: 3989 Alsóregmec,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A falu, amelyet most az Interneten megtalált, Magyarország egyik legszebb tájegységének, a Zempléni-hegységnek egy pici gyöngyszeme. A túristák bármely irányból közelítik meg falunkat Alsóregmecet, mindenképpen látványban gazdag, sűrű erdővel borította domboldalak mellett elhaladva érkeznek meg hangulatos falunkba, ahol kényelmes, kulturált szálláshelyek várják a kikapcsolódni vágyókat.
 templom
 

Görög katolikus templom - Alsóregmec

Cím: 3989 Alsóregmec, Szabadság u. 35.
Telefon szám: +36-47-308-028
Link: www.parochia.hu/Alsoregmec

A templom felszentelését 1931. május 17-én az érsek főpásztor, Papp Antal c. érsek, apostoli kormányzó végezte. A templom megépítése óta többször fel lett újítva. 1993-ban az önkormányzat a temetőben a ravatalozó mellett megépíttette a haranglábat. A harang a régi regmeci deszka haranglábból való.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner