12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Alsópetény
www.alsopeteny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovácsné Varga Andrea E-mail: phalsopeteny@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-35 380-061 Fax: +36-35 530-019
arborétum,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    nemzeti park,    növénykert, park,    szabad üdülő telkek,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászház

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Werbőczy gúla

Cím: 2617 Alsópetény,
Link: www.alsopeteny.hu

Gyurcsányi Imre, Mária Teréziától újabb adományokat kapván a fiát, Ignácot küldte Alsópeténybe. Az ő felesége állítatta, a Magyarország történetében is ritka építményt, a Werbőczy gúlát 1791-ben.
 étterem
 

Hármaskönyv Fogadó

Cím: 2617 Alsópetény, Petőfi út 141.
Link: harmaskonyv-fogado.webnode.hu
Telefon szám: +3635 380-945, +3630 201-7922
Fax szám: +36-35 380-945
Kapcsolattartó személy: Jéger Zsolt

1995 nyarán egy régi parasztházból alakítottuk ki éttermünket. Az étterem különleges jellegét a fatányéros ételfelszolgáltatás adja. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Levendula Vendégház - Alsópetény

Cím: 2617 Alsópetény, Béke út. 2.
Link: www.alsopetenyszallas.hu
Telefon szám: +36 20 223 3441

A Levendula ház nevét a kerítés mellett végigfutó, dús bokrú és átható illatú levendulasorról kapta – melyet azonnal beültetünk, amint teljesen berendeztük a nemrég elkészült házat. A vendégház két elszeparálható részből áll, mindegyikben kettő kétágyas szoba található, így összesen négy szoba áll a vendégek rendelkezésére.


Körtefa ház - Alsópetény

Cím: 2617 Alsópetény, Béke út. 10.
Link: www.alsopetenyszallas.hu
Telefon szám: +36 20 223 3441

A Körtefa ház egy omladozó, falusi kisház újraálmodása, az első az elkészült vendégházak sorában. Fedett tornácán a szúette fapadot reggeltől kezdve beragyogja a napsütés, ennél talán csak a táblás üvegablakokkal körülölelt, kis verandán esik jobban a napfürdőzés egy kiadós séta után. Udvarán, éppen a paddal egy vonalban körtefa magaslik és termi a zöldessárga, illatos, szemcsés húsú gyümölcsöket. A házban három, teljesen felszerelt, otthonos szoba, külön fürdőszobával várja az itt pihenni vágyókat. A konyhában, ahogy ez a ház legfontosabb részéhez méltó, csikótűzhely ontja magából a meleget, a konyhaasztal piros kockás abroszára bőven felfér majd a saját készítésű kompéros leves, a nánicka és a didelle – örömmel adunk receptet hozzá!
 híres személy
 

Werbőczy István

Cím: 2617 Alsópetény,
Link: www.alsopeteny.hu

Werbőczy István lesz a település birtokosa, aki itt írta a Tripartitum nevű törvénykönyvet.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Cser-tó horgásztavak

Cím: 2617 Alsópetény, külterület
Link: www.facebook.com

A közel 70 hektáros önkormányzati és magánfejlesztéseknek. A többfunkciós árvízcsúcs-csökkentő tározó és a környéke a következő fejlesztések után horgászati-sport-szórakozási és szabadidős programok állandó helyszíne lesz. A gyermek- és családcentrikus beruházások részeként a horgásztanya tavasztól őszig fogad majd vendégeket.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Gyurcsányi - Prónay kastély

Cím: 2617 Alsópetény,Petőfi út 52.
Link: www.pronaykastely.hu

A Gyurcsányi kastély 1750 körül épült, barokk stílusban. Jelenleg három épületből (nagykastély, kiskastély és egy melléképület) áll. A kis tó, apró nádassal, a gyönyörű környezetben elbúvó kastély ma is szemet gyönyörködtető látvány.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

A volt Somogyi - Andreánszky kúria parkja

Cím: 2617 Alsópetény

 
A kúria sajnos már nem látható, de a pajta épületét gyönyörűen rendbe hozták. Az egykori, elpusztult épületet korabeli feljegyzések és egy fotó alapján jelenlegi tulajdonosai teljesen újjáépítették. Nem látogatható.
 szabad üdülő telkek
 

Tóparti telkek Alsópetényben

Cím: Alsópetény, külterület
Telefon szám: +36-30-676-7741
Kapcsolattartó személy: Laluja Imre - polgármester
Link: www.alsopeteny.hu

 
Budapesttől 45 km-re a tópart mellet enyhén déli lejtésű domboldalban örökpanorámás telkek (kert) korlátozott számban még eladók az épülő üdülő-Rönkfaluban. A telkek közművesítése május végén kezdődik (víz- és szennyvíz) az elektromos hálózat kiépítése előkészületben van. A telkek ára 1800 Ft/m2 + közmű.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Alsópetény

Cím: 2617 Alsópetény
Telefon szám: +36-20 239 9995
Link: www.szeporszag.hu/Alsópetény.telepules

Széchenyi Pihenp Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Alsópetény. Részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Római katolikus templom - Alsópetény

Cím: 2617 Alsópetény,
Link: www.alsopeteny.hu

Az alsópetényi római katolikus templom maga a XV. században épült. Hajóját Jeszenszky István 1724-ben átépíttette, s felhasználta hozzá a régi anyagokat. A déli oldalon található a sekrestye, az északin három barokk ablak. Az oldalbejárati ajtón rokokó kilincs, zár és vasalás. Belépve a templomba a gótikus, keresztboltozatú szentélyben egy XVIII. század közepéről származó barokk főoltárt találunk. Az oltárképen Szent István látható, amint felajánlja a koronát.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner