12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Törökszentmiklós
www.torokszentmiklos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Markót Imre E-mail: torokph@externet.hu
 Telefon: 0036-56 590-420 Fax: 0036-56 590-437
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Almásy-kastély - Kétpó

Cím: Kétpó, külterület
Link: www.varosvedo-tmiklos.hu

         
A török hódoltság korában lakatlanná vált Szenttamás-pusztát az Almásy család telepítette be újra, ők 1716-ban és 1720-ban szereztek birtokjogot a Törökszentmiklóst környező területekre. Az örökváltsági szerződés megkötése után a Szenttamási-pusztai részt Almásy Imre gróf kapta. A kastély eklektikus stílusban épült 1860-1890-ben. A földszintes, teraszos, kilátótoronnyal díszített nyári lakkal kezdték az építkezést. Később épült az emeletes kastély szárny, az önálló gazdasági épülettel, melyet egy nyitott tornác köt össze. A kastélyt 11,5 ha Kastélypark Almásy gróf lányának emeltette hozományként a Kétpó Külterületen található kastélyt. A kastély mellett angol telivér ménes működik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner