12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Aldebrő
www.aldebro.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Wingendorf János E-mail: aldebro@t-online.hu
 Telefon: +36-36-480-001 Fax: +36-36-480-001
borkóstoló,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    kiemelt szolgáltató,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    templom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Tóth Családi Borászat
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-36-480-231
Fax szám: +36-36-480-231
Kapcsolattartó személy: Tóth József
Cím: 3353 Aldebrő, Arany J. út 41.

A híres Debrői Hárslevelű ma az egész világon ismert. A kedvező klimatikus viszonyok már több száz évvel ezelőtt is virágzó szőlőkultúrát tettek lehetővé. Természetesen, a híres debrői borokat megkóstolhatjuk a falu főutcáján található Tóth Családi Borászat pincéiben.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Donát Szobor - Aldebrő

Cím: Aldebrő

Aldebrőn a Magyaros domb tetején áll a szőlőtermesztés és a bor védőszentje Szent Donát szobra.


Grassalkovits Antal emléktábla - Aldebrő

Cím: Aldebrő

1740-ben gróf Grassalkovich Antal megvette a már elpusztult Debrő várát, és a hozzá tartozó debrői uradalmat. Az új birtokos személye alapvetően befolyásolta a település további fejlődését. A kortársai között képzett gazdasági szakembernek tartott Grassalkovich első lépései közé tartozott, hogy betelepítette a kedvező földrajzi adottságú környéket. Ennek eredménye lett Aldebrő kialakulása is.


Szent Vendel szobor - Aldebrő

Cím: Aldebrő

A Szent Vendel szobor - Aldebrőn az Árpád utca és a Vörösmarty út sarkán áll az 1913-ban készült, Juhait védelmező Szent Vendel szobor.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Aldebrői Nagyhalas Horgásztó

Cím: Aldebrő, külterület
Telefon szám: +3630 339-7016; +3630 381-4177
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth József

Megnyitottuk az Aldebrői Nagyhalas Horgásztavat! Minden horgászt és sporthorgászt szeretettel várunk, kezdőket, haladókat, profikat, és mindazokat, akik a horgászat szenvedélyének szentelik idelyüket! A horgásztóban egész évben folyamatos a nagyhalak telepítése, ponty, amur, süllő, csuka, harcsa. A tóban megtalálható szinte mindenféle itthoni halfajta - ponty, amur, süllő, csuka, kárász és mindenféle keszeg fajta.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Gazdaház Aldebrő

Cím: 3353 Aldebrő, Vörösmarty út 1.
Telefon szám: +36-36 480-001
Link: www.aldebro.hu

Az Önkormányzat célja ezzel az volt, hogy pályázati forrásból finanszírozva felújítson, és első sorban megőrizzen egy hagyományos 1929-ben épült, veretes paraszt-barokk stílusú házat az utókornak. 2010 októberében fejeződött be a Gazdaház renoválása, novemberben pedig az átadó ünnepségre is sor került. A Gazdaházban került elhelyezésre a Debrői Hárslevelű bor megalkotójának, Rácz Pálnak a hagyatékát őrző emlékszoba, valamint a már régebben összegyűjtött helytörténeti, néprajzi anyagok, ezzel is tisztelegve a községalapító német ősök emléke előtt. A Gazdaház előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
 templom
 

Római katolikus templom - Aldebrő

Cím: 3353 Aldebrő, Vörösmarty út 2.
Telefon szám: +36-36 480-268
Link: www.aldebro.hu

Aldebrő római katolikus temploma 1760-ra készült el és kezdetben a feldebrői plébánia fíliája volt. 1762-ben Eszterházy Károly szentelte fel. A harangokat 1792-ben öntötték, de a háromból már csak egy eredeti. 1828-ban a fazsindelyes tető leégett, ezt 1829-ben újították fel. A fa szerkezetet 1927-ben eternitre cserélték a költségeket az uradalom akkori birtokosai, a Károlyi család állta.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner