12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Alcsútdoboz
www.alcsutdoboz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Erika E-mail: info@alcsutdoboz.hu
 Telefon: +36-22 594-070 Fax:  
arborétum,    golfpálya,    kastély, kúria,    kisvasút, városnéző kisvonat,    vár, várrom

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Alcsúti arborétum

Telefon szám: +36-22 353-219
Cím: 8086 Alcsútdoboz
Link: www.alcsutiarboretum.hu

Az egykori Habsburg-kastély parkja. Az Alcsutdobozi Arborétum József Nádor egykori uradalmának legszebb lankáin terül el. A 40-hektáros parkban 320 növényfajtát honosított meg a nádor és fia József főherceg. Értékes a fenyőgyűjteménye. A közeli gyertyános erdőben van az ország legidősebb platánfasora. Szép növény ritkaságok köszöntik a tavaszt és az idelátogatókat.


Virtuális kirándulás az Alcsúti Arborétumban

Telefon szám: +36-22 353-219
Cím: 8086 Alcsútdoboz

A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet, s a természet után vágyakozóknak nyújt kellemes kikapcsolódást.
 golfpálya
Gyönyörű ápolt környezetben, minden feltételnek megfelelő pálya várja a klubtársakat.
 

Pannonia Golf és Country Club

Telefon szám: +36-22 594 200
Cím: 8087 Alcsútdoboz, Máriavölgy 1.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: golfpannonia.hu

Pannonia Golf & Country Club 18 lyukú golfpályáját a híres osztrák pályatervező, Hans G. Erhardt tervezte. A pálya egy völgyben húzódik, így a fairway-ek változatos formái kiváló golfos élményt nyújtanak. Nyolc szakaszon tavak színesítik a játékot, és kihívást jelenthetnek a dimbes-dombos green-ek zászló pozíciói is. A 6 különböző elütő hely igazi, korrekt képet adhat kezdő és haladó játékosoknak golftudásukról. A természeti környezet, a gyönyörű és gondosan ápolt pálya kiváló ütésekre inspirálja a golfozót.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Habsburg-Kastély maradványai

Telefon szám: +36-22-353-219
Cím: Alcsútdoboz, Alcsúti utca

Alcsút 1819-ben került Habsburg József nádor tulajdonába. A nádor 1819 és 1827 között építtette fel kastélyát a településen, mely az ország egyik legimpozánsabb klasszicista kastélyának számított. Nyitva: márciusban, októberben és novemberben szombat, vasár-és ünnepnapokon 10-17 óráig, áprilisban hétfő és kedd kivételével minden nap 10-17 óráig, május 1-től szeptember 30-ig 10-18 óráig.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Pogányvár


 
Pogányvár Alcsút-Göböljárás pusztától DK-re található. A 290 m átmérőjü bronzkori földvár -melyet a Váli völgyben folydogáló Szent László patak ölel körül – a kr.e. II. évezred közéből, a középső bronzkor ból származik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner