12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Agostyán ( Tata )
www.tata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 
 Polgármester: MICHL JÓZSEF E-mail: ph@tata.hu
 Telefon: +36-34-588-600 Fax: +36-34-586-480
arborétum,    gasztronómiai különlegesség,    klub, egyesület

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum - Agostyán

Telefon szám: +36-30 400-9119
Kapcsolattartó személy: Rozmann Hajnalka - arborétum vezető
Cím: Agostyán,
Link: www.verteserdo.hu

A csodálatos fekvésű és mikroklímájú arborétumot voltaképpen gróf Eszterházy Móric alapította, amikor 1912-ben vörösfenyőt kezdett itt telepíteni. Az erdőkkel körülvett völgyben a növények különösen szépen fejlődtek.Az arborétum terveit 1953-ban Kiss Miklós készítette el; a telepítés 1955-ben kezdődött. A cél nem a fajtagazdagság, hanem az esztétikailag értékes és erdőgazdaságilag jelentős fajok, változatok telepítése volt. A mikroklíma fenntartására a völgyet átszelő, a hidegkúti források vizét összegyűjtő patak útját gátakkal zárták el, és két tavat hoztak létre. Az itteni növényfajok többsége különleges fenyőféle. Az arborétum szakvezetés keretében látogatható május 1. és szeptember 30. között, szombaton és vasárnap 9 30, 11, 13, 15 órakor.
 klub, egyesület
 

Majorság, ökofalu

Telefon szám: +36-30 419-5080
Kapcsolattartó személy: Labanc Györgyi
Cím: Agostyán-Ágoston liget
Link: www.teaagostyan.hu

Az Alapítvány kínálata nagyon széles. Lehetőség van hosszabb-rövidebb látogatásokra,( ismerkedve a természetes, önfenntartó életmóddal) táborozásokra, terepgyakorlatokra, de arra is, hogy az érdeklődő valóságosan megélve tanulja meg a természetközeli, szép és egyszerű életmódot.(kemencében sütés, gyógynövény feldolgozás, kismesterségekkel ismerkedés, őshonos állatok tartása)

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner