12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Abony
www.abony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pető Zsolt E-mail: abony@abony.hu
 Telefon: 0036-53 360-135 Fax: 0036-53 360-010
múzeum

 múzeum
 

Abonyi Lajos Múzeumi Kiállitóhely - Abony

Telefon szám: +36-53-360-096
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Györe Zsófia
Cím: 2740 Abony, Vasút u. 16.
Link: www.abonyimuzeum.atw.hu

         
Abony jellegzetes alföldi város, mely Szolnok és Cegléd között helyezkedik el,. Lakóinak száma közel tizenötezer. Itt alakult meg az ország első falusi zeneiskolája. Az 1967-ben megnyílt múzeum egy 18. század közepén épült kétszintes granáriumban (magtár) kapott helyet. A tárlaton a régi idők tárgyai üzennek a mának: a helytörténeti gyűjtemény az abonyi tanyavilág parasztságának munkaeszközeit, a jószágtartás, szőlőművelés tárgyi anyagát mutatja be. A gazdasági udvaron kocsik, szánok sorakoznak, s egy teljes cséplőgarnitúra. Az itt található kovácsműhely kohójába akár be is lehetne gyújtani, de a látogatók megtekinthetik egy kötélgyártó-, szíjgyártó- valamint egy takácsműhely felszerelését is. Nyitva tartás: Hétfő kivételével minden nap 8 - 16 óráig.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner