12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Abony
www.abony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pető Zsolt E-mail: abony@abony.hu
 Telefon: 0036-53 360-135 Fax: 0036-53 360-010
állatkert,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand

 állatkert
Különleges és ritka állatfajok, a lepkéktől a csimpánzokon át a tigrisig. Ápolt környezet, figyelmes bánásmód, természetes díszletek és környezet, egy valóságos állatparádé.
 

Állat- és Szabadidőpark

Telefon szám: +36-30 9681-432
Link: www.maganzoo.fw.hu

Az állatkert 2015. március 15-től elköltözött Felsőlajosra.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Beöthy-Kazinczy-kúria - Abony

Link: www.abony.hu
Cím: 2740 Abony Nagykőrösi út 10.

Oszágos hírű kúriák találhatók a városban: Kazinczy-kúria 1786-ban épült.


Petőfi Emléktábla - Abony

Link: www.abony.hu
Cím: 2740 Abony

Abonyban főként az 1948-49-es szabadságharc jeles szereplői fordultak meg, úgy mint: Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Antos János, Gyulai Gaál Miklós.


Abonyi Lajos szobra - Abony

Cím: 2740 Abony

Abonyi Lajos szobra - Abony


Emlékoszlopok - Abony

Cím: 2740 Abony ,Temetőkert

Emlékoszlopok - Abony
 étterem
 

Móricz Vendéglő - Abony

Cím: 2740 Abony, 4. sz. főút 82-83 km
Telefon szám: +36-53-365-061
Link: www.abony.hu

Móricz Vendéglő Abony.


Mészáros Vendéglő - Abony

Cím: 2740 Abony, Szolnoki út 139.
Telefon szám: +36 30 958 83 31
Link: www.meszaros-vendeglo.hu
Fax szám: +36 53 361 270
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Vendéglõnk az ideérkezõ látogatók igényeit a legmesszebb menõkig szolgálja ki. A mindennapos vendéglátás mellett a kistérség hagyományait és nevezetességeit bemutató programokkal várjuk Önt is! Családias kiszolgálás, igazi magyaros ételek a legkedvezõbb áron! Étlapunkon több mint 100 féle étel szerepel, melyek között megtalálhatóak az Alföld tájjellegû ételei és a reform konyha inyencségei egyaránt.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Abonyi Nagy-tó, Kék-tó (horgászhely)

Cím: 2740 Abony, külterület
Telefon szám: +36-20 424-6120
Link: www.abonyhorgasz.hu
Kapcsolattartó személy: Jandácsik Péter tógazda

Az Abonyi Horgász Egyesület jelenleg összesen 20 hektáron folytat horgásztatást. Tavainkat az Abonyból Kőröstetétlenre /Jászkarajenő-Vezseny/ vezető műúton lehet megközelíteni úgy, hogy a vasúti átjárón átkelve rögtön jobbra kell fordulni, és 100 méterre találhatók a tavak. Mindenkit szeretettel várunk. Sikeres horgászatot és jó szórakozást kívánunk.
 múzeum
 

Abonyi Lajos Múzeumi Kiállitóhely - Abony

Cím: 2740 Abony, Vasút u. 16.
Telefon szám: +36-53-360-096
Link: www.abonyimuzeum.atw.hu
Kapcsolattartó személy: Györe Zsófia
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Abony jellegzetes alföldi város, mely Szolnok és Cegléd között helyezkedik el,. Lakóinak száma közel tizenötezer. Itt alakult meg az ország első falusi zeneiskolája. Az 1967-ben megnyílt múzeum egy 18. század közepén épült kétszintes granáriumban (magtár) kapott helyet. A tárlaton a régi idők tárgyai üzennek a mának: a helytörténeti gyűjtemény az abonyi tanyavilág parasztságának munkaeszközeit, a jószágtartás, szőlőművelés tárgyi anyagát mutatja be. A gazdasági udvaron kocsik, szánok sorakoznak, s egy teljes cséplőgarnitúra. Az itt található kovácsműhely kohójába akár be is lehetne gyújtani, de a látogatók megtekinthetik egy kötélgyártó-, szíjgyártó- valamint egy takácsműhely felszerelését is. Nyitva tartás: Hétfő kivételével minden nap 8 - 16 óráig.
 sétáló utca, városkép
 

Abony település

Cím: 2740 Abony
Link: www.abony.hu

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében helyezkedik el. Abony Magyarország középső területén, Pest-megye déli részén fekszik, a Dél-Pest Megyei statisztikai kistérségben. Budapesttől való távolság: cca. 90 km. Más városoktól való távolság: Cegléd 10, Szolnok 15 km.
 szálláshely
 

Lilaakác Panzió és Étterem - Abony

Cím: 2740 Abony, Szolnoki út 74/a
Link: www.lilaakacetterem.hu
Telefon szám: +36-53 655-112
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Panziónk Abonyban a 40-es főúton található, Szolnoktól 10km-re.A panzió 14 szobával, 29 férőhellyel, nagy külső és zárt belső parkolóval rendelkezik.
 templom
 

Római Katolikus templom - Abony

Cím: 2740 Abony, Kossuth tér 14.
Link: www.abony.hu
Telefon szám: +36-53-360-045

Szent IStván Római Katolikus Templom (1773)


Református templom - Abony

Cím: 2740 Abony, Kálvin János u. 2.
Link: www.abony.hu
Telefon szám: +36-53-360-025

A református templom épült 1785-ben.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Városi termálfürdő - Abony

Cím: 2740 Abony, Kálvin u. 10.
Link: www.abony.hu
Telefon szám: +36-53-360-158

A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner