12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Abaújvár
abaujvar.gportal.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kecskeméti Zsolt E-mail:
 Telefon: +36-46 388-082 Fax: +36-46 388-082
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Aba Sámuel, Újvár - Abaújvár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3898 Abaújvár

         
Aba Sámuel, Újvár - Abaújvár. A meglepően jó állapotban fennmaradt egykori sánc – melynek külsô magassága 15 méter, a vár belsejétôl számított magassága pedig öt méter volt – nagyobb részben ma is körbe veszi a vár területét, annak ellenére, hogy a külsô oldala a község házai által – egy kis részt leszámítva – teljesen körbe épült. A néhány éve elvégzett kutatás a sánc építését a 11. század elejére teszi. A vár belsô területén folytatott ásatások egy románkori templom alapfalait és egy nagy kiterjedésű Árpád-kori temetô maradványait tárta fel. Részletes információ az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner