12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Abaújvár
abaujvar.gportal.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kecskeméti Zsolt E-mail:
 Telefon: +36-46 388-082 Fax: +36-46 388-082
emlékmű, műemlék, szobor,    kemping,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Perényi Péter faragott sírköve 1400-ból

Cím: 3898 Abaújvár
Link: abaujvar.gportal.hu

2008. november 18-án délután jelentős régészeti leletre bukkantak a kutatók az abaújvári templom feltárása közben. Egy az 1400-as évekből származó 2 m x 1 m-es faragott sírkövet találtak, rajta Perényi Péter felirattal, körben nehezen kivehető írással, és egy Perényi címert.


Világháborúk emlékműve - Abaújvár

Cím: 3898 Abaújvár

Világháborúk emlékműve - Abaújvár
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Hernád Camping Abaújvár

Cím: 3898 Abaújvár
Telefon szám: +36 30 630 50 55
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hernád Camping Abaújvár. Faházakkal, lakókocsikkal, sátorhelyekkel kialakított, Hernád folyó partjáig húzódó kerttel, olcsó szálláshellyel várja a kirándulni vágyókat.
 sétáló utca, városkép
 

Település képek - Abaújvár

Cím: 3898 Abaújvár
Link: www.abaujvar.gportal.hu

Abaújvár település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Abaúj-Hegyközi kistérségben, Miskolctól 72 kilométerre északkeletre, a szlovák határ mellett. Abaúj vármegye névadó települése.
 templom
 

Református templom - Abaújvár

Cím: 3898 Abaújvár, Béke u.
Link: www.pazsiharangszo.ref.hu
Kapcsolattartó személy: Tóth István

Református templom - Abaújvár. Jelentős múltjára az ispáni vár feltárt maradványai és ma is álló református temploma utal. A 15. században emelt épület a 13. századra datálható elődjének alapfalaira épült. A 16. században a reformátusok birtokába került templom építési hiányosságok, természeti katasztrófák miatt többször javításra, átépítésre, megerősítésre szorult. Tornya a korábbi fa harangláb helyett 1866-ra épült meg. Legutóbb 1966-ban, majd 1975-76-ban végeztek jelentősebb felújítási munkákat.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Aba Sámuel, Újvár - Abaújvár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3898 Abaújvár

Aba Sámuel, Újvár - Abaújvár. A meglepően jó állapotban fennmaradt egykori sánc – melynek külsô magassága 15 méter, a vár belsejétôl számított magassága pedig öt méter volt – nagyobb részben ma is körbe veszi a vár területét, annak ellenére, hogy a külsô oldala a község házai által – egy kis részt leszámítva – teljesen körbe épült. A néhány éve elvégzett kutatás a sánc építését a 11. század elejére teszi. A vár belsô területén folytatott ásatások egy románkori templom alapfalait és egy nagy kiterjedésű Árpád-kori temetô maradványait tárta fel. Részletes információ az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner