12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Sarud
www.sarud.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tilcsik István E-mail: info@sarud.hu
 Telefon: 0036-36-362 001 Fax: 0036-36-363-203
néptánc, népdal

 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

A sarudi Pávakör

Kapcsolattartó személy: Varga János
Cím: Sarud
Link: www.sarud.hu

         
         
A sarudi Pávakör 30 éve, 1977 őszén alakult. Célul tűzték ki a község népdalkincsének felkutatását, megőrzését, és egyéb hagyományok ápolását, a községi ünnepségek színvonalasabbá tételét. Az alapító tagok közül heten ma is tagjai a csoportnak. A megye, sőt az ország számos településén szerepeltek hosszú fennálásuk során. A hazai fellépéseken kívül szerepeltek Szlovákiában és Erdélyben is. Készült velük rádiófelvétel, és ők adták egy - a nádfeldolgozásról szóló - ismeretterjesztő kisfilm kisérőzenéjét. Az eltelt 30 év alatt felelevenítették a falusi színjátszás, a szüreti felvonulás és bál hagyományát, többször bemutatták az un. Sarudi Lakodalmas-t.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner