12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tófalu
www.tofalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ignácz Szabolcs András E-mail:
 Telefon: +36-36 480-309 Fax: +36-36 480-309
látnivalók a környéken

 látnivalók a környéken
A látnivalók a környéken hasznos, és fontos információkat ad az adott településre készülőknek. Ha itt már mindent látott, megnézett mit és hol érdemes a környéken felkeresni.
 

A honvédhalmi kiskút - Tófalu

Cím: Tófalu,
Link: www.tofalu.hu

         
Tófalunak a határában, annak legkeletibb részén a síkságból kiemelkedik egy dombvonulat. Nagyszüleim, dédszüleim emlékezete szerint ezen magaslat az 1849-es kápolnai csata után, annak emlékére kapta a mai Honvédhalom nevet. E domb oldalán, a falu felé eső részen ki tudja milyen régen egy forrás fakadt fel, amit kimélyítettek, hogy meríteni lehessen belőle. Nagyon régóta, lehet 200 éve is, hogy szokássá vált e forráshoz falunkból, de a környező községekből is szép időben, vasárnapokon, s főleg Mária-ünnepeken kijárni, ájtatoskodni egy oszlopra szerelt Mária -kép előtt, amit a forrás fölé állítottak. Szokás volt a forrásból vizet hazavinni, betegekkel megitatni, vagy a beteg testrészt lemosogatni, gyógyulást remélve. Maga a táj is igen kedves, áhítatra sarkalló, szép a kilátás az egész Tarna - mentére, sőt a Mátra déli oldalára is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner