12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csesztve
www.szugy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PALMAN IMRE E-mail: csesztve@xmail.profinter.hu
 Telefon: 0036-35-544-001 Fax: 0036-35-344-342
növénykert, park

 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

A Madách-kúria parkja

Cím: Csesztve, Kossuth út 76.

         
A 3,5 hektár terjedelmű park csendes nyugalmat áraszt, fái közt sétálva megidézhetjük Madách emlékét. A Madách-park és az ott található krími hársfa természetvédelem alatt áll. A legenda szerint Madách a fa alatt szívesen üldögélt, sőt még azt is feltételezik, hogy itt írta „Az ember tragédiáját”, ami azonban lehetetlen, hiszen akkoriban Alsósztregován élt. A hatalmasra nőtt krími hársfa kora 200 év. A faóriás érdekessége, hogy egy tőből öt önálló törzset növesztett igen fejlett lombozattal, de szabályos gömb alakot csak együtt alkotnak. A fa magassága 20 méter, a lombkorona átmérője 30 méter. A parkban megtalálható még a luc, cser, hárs, gesztenye, feketedió és nyír fafajok. Külön említést érdemel a nagyméretű, hazánkban ritka narancseperfa.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner