12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Salgótarján
www.salgotarjan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fekete Zsolt E-mail: polgarmester@salgotarjan.hu
 Telefon: +36-32 417-255 Fax: +36-32 310-838
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

A Füleki Vár, Vármúzeum, Szlovákia

Telefon szám: +00421-47-4382017
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mgr. Viktória Tittonová, PhD.
Cím: 986 01 Fülek, Hlavná ul. Szlovákia
Link: www.filakovo.sk

         
         
Salgótarjántól 16 kilométerre található a Füleki Vár. Érdemes megtenni ezt a rövidke utat, hogy megnézzük a felvidék egyik legszebb várát és múzeumát. Szlovákia legfiatalabb tűzhányóinak vidékén áll az ország egyik legrégibb kővára, Fülek, melyet valószínűleg a Kacsics nemzetség építtetett még a tatárjárás előtt. Várnagyai a középkorban rendre Borsod és Gömör megyék ispánjai voltak. Fülek 39 évig volt az Oszmán Birodalom legészakibb szandzsákjának székhelye. A császári hadak általi 1593-as visszafoglalását követően a szélesebb vidék egyetlen „töröktől biztonságos” helyévé vált. Nyitva tartás: március 15. és november 15. között hétfő-vasárnap: 10:00-18:00 A turistaidényen kívül (november 16. és március 14. között) minimum 15 fős csoportok részére előzetes bejelentkezés alapján biztosítunk belépést.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner