12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ősagárd
www.osagard.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: AGÁRDI ANDRÁS E-mail: hivatal@osagard.hu
 Telefon: +36-35/360-368 Fax: +36-35/360-368
barlang,    erdei túra, tanösvény,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Zsömle barlang

Cím: 2616 Ősagárd,

Geológiai ritkasága miatt nevezetes Zsömle barlang, ami egy kb. 2 méter átmérőjű szabályos gömbfülke. A Naszály kiemelkedését megelőző földtörténeti korban, több mint 200 millió évvel ezelőtt keletkezett.


Násznép barlang

Cím: 2616 Ősagárd,

 
Naszály meredek, észak-keleti oldalában található. Hatvan méter hosszú, négykupolás barlangtermében, 1912-ben ásatásokat végeztek, mert több környéken talált őskori edénylelet arra utalt, hogy a barlang egykoron ősember lakóhelyéül szolgált, azonban emberi leleteket, eszközöket nem találtak.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház, múzeum - Ősagárd

Cím: 2616 Ősagárd,
Telefon szám: +36-35-360-347
Kapcsolattartó személy: Gyuricza Pálné
Link: www.osagard.hu

Községünk közponjában található a tájház (múzeum), amelyben ízelítőt kaphatunk lakóhelyünk múltjáról. Az épületben a valósághűségre törekedtünk, ahol elődeink életteréül szolgáló "tisztaszobát", lakószobát, konyhát és kamrát eredeti bútorokkal, használati tárgyakkal rendeztünk be. A helyiségben élethűen megformált eredeti népviseletbe öltöztetett bábúk "elevenítik" meg. Különáló tárlatunkban egy népviseleti babagyűjteményt állítottunk ki, amely kisgyermekkortól mutatja be idős korig a helyi népviselet ruhatárát. Az udvaron kialakításra került egy gazdasági szín, amelyben a mezőgazdasági munkálatokhoz kapcsolódó használati eszközöket, tárgyakat mutatjuk be.
 templom
 

Evangélikus templom - Ősagárd

Cím: 2616 Ősagárd,
Link: osagard.lutheran.hu

Barokk stílusban épült 1785-ben, később átépítették. Tornyot 1824-ben kapott.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner