12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Őrtilos
www.ortilos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kunos Zoltánné E-mail: ortilos@somogy.hu
 Telefon: +36-82/496-109 Fax: +36-(82) 596-062
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    nemzeti park,    szálláshely,    templom,    vadászat

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

1848-as emlékmű - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos,
Link: www.ortilos.hu

Az erõd. A XIX. században használt német hadinyelv szerint kapta nevét a hely; ami azonban nem volt több mint egy ütegállás, melyet Perczel Mór építtetett a drávai átkelõk védelmében. Így a névadás inkább annak a bátor, hõsies és cseppet sem jelentéktelen tettnek tudható be, melyet itt véghezvitt egy maroknyi honvéd; kik a legendárium szerint Jellasics horvát bán seregeinek átkelését - ha csak ideiglenesen is - feltartóztatták 1848 szeptemberében. Ennek állítottak a helybéliek emléket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgászhelyek - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos,
Link: www.ortilos.hu

A környéken több bányató is található, amelyek jellegzetessége a tiszta víz és a nagy mélység, ahol a megbújó halak idõnként rekord méretûre nõnek. Vagyis az idelátogató horgászok közül néhány szerencsés akár a horgászújságok lapjaira is kerülhet az itt kifogott zsákmánnyal. Ráadásul a rendkívül tiszta víz miatt az itteni halak íze is kifogástalan. A környéken több horgászegyesület is mûködik. Lehet napi- és hetijegyet, valamint éves engedélyt váltani. Lehetõség van különbözõ komfortfokozatú horgásztanya bérlésére, akár stéggel és csónakkal is
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Éltetővilág Erdei Iskola és Nyári Tábor - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos, Szentmihályhegy 169.
Link: www.eltetovilag.com
Telefon szám: +36 30 905 7551

Az őrtilosi Éltető Világ Turistaszálló, mely csodálatos helyen, elérhető áron nyújt minőségi szolgáltatást.A szálló a folyótól és a vasútállomástól kb. 100 méterre, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban fekszik. Az épület téliesített, a szobák és a közös helyiségek fűthetőek.
 imaház, kápolna
 

Szent Mihály hegyi kápolna - Őrtilos

Cím: Őrtilos, Szent Mihály hegy
Link: www.posseidon.hu

Őrtilos fő kulturális értéke az 1763-ban, barokk stílusban épült műemlék, ami a helyén állt középkori pálos kolostor felhasználásával készült. A kápolna közelében emeltetett földsáncot 1848 őszén Perczel Mór, a magyar ágyúk védelmére. Csodálatos panoráma tárul innen a Mura, Dráva árterére, ligetes erdőire és messze el lehet látni Horvátország belsejébe. A régen híres búcsújáróhely ma két búcsúval rendelkezik (Mihály, Anna nap), a határon túlról horvátok is ellátogatnak ide ilyenkor, ekkor ideiglenesen megnyitják a határt a Dráván.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Duna-Dráva Nemzeti Park - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos,
Link: ddnp.nemzetipark.gov.hu
Telefon szám: +36-82-565-880

A kibontakozó falusi turizmushoz csodálatos környezetet biztosít a Dráva, melynek holtága egyedi még feltáratlan élővilágot rejt: benne megtalálható a ritkaságszámba menő édesvízi medúza. E táj természetvédelmi terület, a Duna-Dráva Nemzeti Park része.
 szálláshely
 

Három Sárkány Fogadó - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos, Szent-Mihály hegy
Link: haromsarkany.googlepages.com/home
Telefon szám: +36-30--683-9585
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szeretettel várjuk Őrtilos Szentmihályhegyen, a Mura és Dráva folyók találkozásánál. Üdülési csekket elfogadó hely.
 templom
 

Szent László római katolikus templom - Őrtilos

Cím: 8854 Őrtilos, Kossuth u. 2.
Link: www.kaposvar.egyhazmegye.hu
Telefon szám: +36-82/735-883

Őrtilos római katolikus temploma, középkori kolostor építőanyagának felhasználásával épült barokk stílusban 1740-ben, felújítva 1763-ban.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner