12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Úrhida
www.urhida.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BOGNÁR JÓZSEF E-mail: hivatal.urhida@datatrans.hu
 Telefon: +36-22/364-514 Fax: -
repülőtér,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Repülőtér Úrhida

Telefon szám: +36-30 947-8267
Cím: Úrhida
Link: www.urhida.hu

Úrhidán a reptér a falu nyugati végén található. Lehetőség van sétarepülésre - sárkányrepülővel, motoros kisgéppel -, ejtőernyős ugrásra - 4000m-ről jól képzett oktatóval, tandemernyővel. Ha megtetszik, kiképezzük pilótának, ejtőernyősnek !
 templom
 

Római katolikus templom Úrhida

Cím: Úrhida
Link: www.urhida.hu

Úrhida római katolikus temploma.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Úrhida vár, várrom

Cím: Újhida, külterület
Link: varkutato.blogter.hu

 
Szent István 1009-ben kiadott, a veszprémi püspökségnek szóló adománylevele említi - többek között - Úrhida várát, mint egy Fejér megyén belüli kerület (conpagus) központját. a 3. katonai felmérés térképén a kis mesterséges dombot. Ezek szerint Úrhida motte (földhalomvár) volt. Sajnos napjainkra már csak egy kis maradványa látható a 20. században szinte teljesen elhordott dombnak. Forrás: varkutato.blogter.hu, Dénes József

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner