12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Újszentiván
www.ujszentivan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PUTNIK LÁZÁR E-mail: onkormanyzat@ujszentivan.hu
 Telefon: +36-62-277-043 Fax: +36-62-277-021
disco,    emlékmű, műemlék, szobor,    klub, egyesület,    média,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 disco
 

Roadhouse Disco Újszentiván

Cím: 6754 Újszentiván, Felszabadulás u. 3.

1997-ben indult községünkben a Roadhouse Disco, mely nagyon hamar közkedvelt lett nem csak a helyiek körében, hiszen Szegedrõl és Tiszaszigetrõl is járnak ide fiatalok szórakozni szombat esténként. A balesetek elkerülése miatt hajnalban ingyenes buszjáratok indulnak mindkét irányba, és az egyik taxis társaság is kedvezménnyel szállítja az ide és innen utazókat.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Újszentiván

Cím: Újszentiván, Felszabadulás utca

II. világháborús emlékmű - Újszentiván


Millenniumi emlékfal - Újszentiván

Cím: Újszentiván, Felszabadulás utca

Millenniumi emlékfal - Újszentiván
 klub, egyesület
 

Ifjúsági Klub

Cím: Újszentiván

Újszentiván új színfoltjaként jelent meg 2001 tavaszán az Ifjúsági Klub. Az Alternatíva Egyesület a helyi fiatalok kezdeményezésével és együttműködésével nyújtott be egy pályázatot a Mobilitás Ifjúsági Szolgálathoz, mely sikeres elbírálásnak örvend. A klub megálmodói fel kívánják vállalni Újszentiván ifjúsági életének gazdagítását, és a fiatalok bevonását a helyi közösségi életbe.
 média
 

Szentiváni Napló


 
1995 õszétõl negyedévenkénti rendszerességgel jelenik meg az újszentiváni önkormányzat hivatalos lapjaként a Szentiváni Napló. Ez az újság nagy hiányt tölt ki azzal, hogy felvállalja az önkormányzat szócsövének szerepét a helyi lakosság felé. Természetesen a kommunikáció többirányú: bárki írhat a lapba. Politika, gazdasági élet, kultúra, sport - az élet minden területe helyet kap az újság hasábjain, mely ingyenesen jut el a falu összes lakójához.
 programok, rendezvények
 

Falunap - Újszentiván

Cím: Újszentiván
Link: www.ujszentivan.hu

Az elsõ falunapot 1994-ben tartottuk igen nagy sikerrel, lelkesedéssel és szeretettel. Ez ma sem hiányzik, de rájöttünk, hogy önmagában nem pótolja az anyagi oldalt. Az 1996-os falunapra pl. a község vezetõi meghívót küldtek Németországba, hogy az 1994-ben kitelepített, volt szentiváni németeket vendégül lássák, akik elfogadták ezt az invitálást. A kapcsolat azóta sem szakadt meg. A falunapon már hagyomány a falu díszpolgárának szóló cím kiosztása, valamint az "év lakóháza" díj odaítélése.
 sétáló utca, városkép
 

Újszentiván - utcakép

Cím: Újszentiván, Damjanich - Felszabadulás utca
Link: www.ujszentivan.hu

Újszentiván Csongrád Megyében található, 11 km-re fekszik Szeged belvárosától. A község nyugaton Szeged-Szõreggel (1 km), északon a Tiszával (3 km), keleten Tiszaszigettel (3 km), és délen már a Jugoszláviában levõ Gyála községgel (6 km) határos. Itt a falu határa egyúttal államhatár is - a Tiszaszigeten található határátkelõhely 8-16 óra között tart nyitva.
 templom
 

Görög katolikus templom - Újszentiván

Cím: Újszentiván, Felszabadulás utca

Újszentiván görög katolikus temploma.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner