12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Újpetre
www.ujpetre.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GASZT ÁRMINNÉ E-mail: ujpetre@t-online.hu
 Telefon: +36-72/377-001 Fax: +36-72/377-055
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    mulatság, fesztivál,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szentháromság-szobor Újpetre

Cím: Újpetre
Link: www.ujpetre.hu

Újpetrén a Szentháromság-szobor 1793-ban homokkőből készített alkotást a "legszentebb szentháromság" tiszteletére emelték. Szűz Mária szüleit, a Három isteni személyt, és Szűz Mária mennybéli megkoronázását láthatjuk rajta.


Háborús emlékmű - Újpetre

Cím: Újpetre
Link: www.ujpetre.hu

A háborús emlékmű Újpetrén (Trischler Ferenc szobrászművész és Szatyor Győző fafaragó művész alkotása.) A templom és az iskola közötti kis téren található a két világháború katonai és polgári áldozatainak tiszteletére és emlékére emelt alkotás. A léglából és fából készült nyolcszögletű harangtorony középső részén 3 bronztáblán olvashatók az áldozatok nevei (kivétel nélkül német nevel), a negyedik táblán Krisztus levétele a keresztről látható.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Újpetre

Cím: Újpetre
Link: www.ujpetre.hu

Újpetrétől nyugatra, a temető után található az 1757-ben, barokk stílusban épült kápolna. Ma már nem szolgál vallási célokat. Az előtte található "Golgota", a homokkőből épített három feszület (Krisztus és a két lator) a XVIII. századi népi szobrászat kiemelkedő alkotásai.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház (Heimstube) - Újpetre

Cím: Újpetre, Kossuth L. utca 113.
Link: www.ujpetre.hu
Telefon szám: +36-72/377-001

Tájház (Heimstube) - Újpetre. Ha van ideje és érdekli, hogy hogyan élt a német kisebbség század elején, akkor kérjük tekintse meg kiállításunkat. Minden érdeklődőt szívesen látunk. Nyitvatartás után érdeklődjön Önkormányzatunknál.
 sétáló utca, városkép
 

Újpetre település

Cím: Újpetre
Link: www.ujpetre.hu

Újpetre község Baranya megyében a Mecsek-hegységtől délre, a Villányi-hegységtől északra, a kettő között elterülő dombvidéken fekszik.
 templom
 

Római katolikus templom - Újpetre

Cím: Újpetre
Link: www.ujpetre.hu

Újpetre mai római katolikus templomát 1760-63 között barokk stílusban KIimó György püspök kezdeményezésére, herceg Batthyány Károly építtette.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner