12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Újléta
www.ujleta.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szimáné Tóth Erzsébet E-mail: ujletaph@t-online.hu
 Telefon: +36-52-211-812 Fax: +36-52-211-812
borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    internet,    mozi,    mulatság, fesztivál,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    templom,    védett ritkaság,    világörökség

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház Újléta

Telefon szám: +36-52/ 211-812
Cím: 4288 Újléta, Petőfi utca 13.
Link: www.ujleta.hu

Az egykori ONCSA- sor (az 1940-es évek legelején a magyar kormány az Országos Nép és Családvédelmi Alap segítségével több ezer szegény sorsú családnak adott házat, földet vagy más juttatást) 8 házból eredeti formájában egyedüliként fennmaradt lakóépületben alakították ki a XIX: század harmadik harmadában betelepült község tájházát. Kialakításában nagy szerepet vállalt Szaniszló Miklós, az iskola tanára.
 templom
 

Református templom Újléta

Telefon szám: +36-52 211-813
Cím: 4288 Újléta, Magyar u. 25.
Link: www.ujleta.hu

Újléta református templomát Kapusi János és Katona Mihály Érmihályfalvai építőmesterek tervezték. Az alapkövet 1891. szeptember 1-én helyezték el, a torony alatti fundamentumban. A templomot Szőllősi János építész építette a tornyával együtt. A felszentelés 1892. november 26-án volt, ekkor megtarthatták az első istentiszteletet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner