12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Örvényes
www.orvenyes.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HUSZÁR ZOLTÁN E-mail: orvenyes@t-online.hu
 Telefon: +36-87-449-034 Fax:  
állandó kiállítás,    borkóstoló,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    forrás,    híres személy,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    népi kézművesség,    régiség, antikvitás,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Örvényesi vizimalom

Telefon szám: +36-87/449-360; 30 323 2301
Kapcsolattartó személy: Pál Imre
Cím: Örvényes, Szent Imre u. 1.

Az örvényesi vízimalom a Balaton északi partján fekvő Örvényes községben, a Pécsely-patak partján található. Ez hazánk legősibb, a XI. századból származó vízimalma, mely máig működőképes. 1211-ben a tihanyi apátság birtokainak összeírásakor már prosperáló malomként említik. Megalapításától kezdve folyamatosan üzemel, ez idő alatt többször átépítették. A malom épületét a XVIII. században építették át utoljára. Értékes ipartörténeti emlék, idegenforgalmi látványosság.


Pécsely-patak hídja

Cím: 8242 Örvényes,
Link: www.orvenyes.hu

Barokk stílusú kõhíd, amit szintén a XVIII. században építettek. Örvényes látnivalói közé tartozik a Pécsely-patak hídja. A kétnyílásos, késő barokk építmény 1800 körül készült. Fülkéjében Nepomuki Szent János szobra látható.


Templomrom - Örvényes

Cím: 8242 Örvényes,

A falu keleti részén, a temetőben áll. Ez volt a középkori falu temploma, a XIII. században épült, román stílusban. Egyenesen záródású szentélyének magasan álló falai fölé tetőt emelték, hogy a további pusztulástól megóvják.
 étterem
 

Huszár Vendéglő

Cím: 8242 Örvényes, Malom u. 2.
Telefon szám: +36-87-449 072
Fax szám: +36-87-549 003
Link: www.huszar.info

Örvényes határában, a műemlék vízimalom szomszédságában áll a Huszár Vendéglő. Hangulatos belső termekben, vagy a Balatonra néző teraszon foglalhat helyet. Gépkocsija számára tágas, díjmentes parkolóval rendelkezünk. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 múzeum
 

Malommúzeum, Örvényes

Cím: Örvényes, Szent Imre u. 1.
Telefon szám: +36-87 449-307

Malom ipari emlékek és helytörténeti gyűjtemény.
 szálláshely
 

József ház - Örvényes

Cím: 8242 Örvényes, Szent Imre u. 36.
Telefon szám: +36-87 449-066
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ther József
Link: www.zimmerinfo.hu/orvenyes/josef/hu.htm

József ház Örvényes. A háztól szép kilátás van a Balatonra és a tihanyi félszigetre. Külön bejáratú kettő, 4 illetve 5 férőhelyes apartmanok állnak a vendégek rendelkezésére.


Huszár Vendéglő Panzió - Órvényes

Cím: 8242 Örvényes, Malom u. 2.
Telefon szám: +36-87-449-072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.huszar.info

Huszár Vendéglő Panziónkban egész évben fogadunk vendégeket, 3 x 2 ágyas szobák fürdőszobával, plusz különálló apartmann, grill, zárt parkoló, kábel TV található. K&H, MKB és OTP SZÉP Kártya elfogadóhely.
 templom
 

Szent Imre templom Örvényes

Cím: 8242 Örvényes,
Link: wiki.utikonyvem.hu

A római katolikus templomot 1772-1783. között építették
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Platán strand

Cím: Örvényes
Link: www.balatontipp.hu/strandok

A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand a 2007-es szezontól ingyenesen fogadja a vendégeket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner