12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Örkény
www.orkeny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kulcsár István E-mail: jegyzo@orkeny.hu
 Telefon: +36-29 310-001 Fax: +36-29 310-001
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    gyógynövények,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Örkényi horgásztó (horgászhely)

Cím: 2377 Örkény, Táncsics Mihály út

Az Örkényi horgásztó kezelője az Örkény HE. A tó területe 2,3 ha.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Palóczy - Horváth Kastély

Cím: Örkény, Fő u. 21.
Fax szám: +36-29/310-961
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.orkenymuvhaz.gportal.hu

A Pálóczy-Horváth család tagjai Örkény földesurai voltak a XX. század első felében. István, a vállalkozó kedvű családfő a református templom, a téglagyár, kisvasút, mintagazdaság és iskola mellett a faluhoz közel felépíttette a család otthonául szolgáló kúriát, melyet a népnyelv "kastélynak" keresztelt el. Jelenleg a felújított épületben a A Szabadidő Központ működik.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti emlékház

Cím: Örkény, Arany János u. 46.
Link: www.orkeny.hu

Örkény csak 2004 óta visel városi rangot. A település falusi múltjának állít emléket a városi falumúzeum. A XIX. század végén Örkényen tevékenykedő Pálóczy-Horváth István tevékenysége mellett a múzeum a 1950-es évekig jellemző paraszti/tanyasi életviszonyokat és munkakultúrát is bemutatja. A ház körül a kor jellemző gazdasági épületeit, míg magában a házban az Alföldre jellemző bútorokat, használati tárgyakat tekinthetjük meg.
 sétáló utca, városkép
 

Örkény

Cím: Örkény
Link: www.orkeny.hu

 
Örkény város 4978 (2002 KSH) lakosú település Pest megyében, a megye déli részén szinte összekötő kapocs Bács-Kiskun megyével. Vonzását meghatározza, hogy 3 km-re mellette halad el az M5-ös autópálya (örkényi lehajtóval), keresztülhalad rajta az 5. sz. főút és az Albertirsa–Kunszentmiklós közötti négyszámjelű út.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner