12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ófalu
www.ofalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bechli Erzsébet E-mail: ofalu@t-online.hu
 Telefon: +36-72-463-030 Fax:  
állandó kiállítás,    borkóstoló,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Német Nemzetiségi Tájház - Ófalu

Telefon szám: 0036-72-463-030
Kapcsolattartó személy: Csibi Istvánné
Cím: 7696 Ófalu, Kossuth L. utca 38.

A nádtetős műemlék jellegű Tájház ad otthont a helyi gyűjteménynek. A tájházhoz tartozik egy Treplác (alsóudvar), ami fa és szalma tárolásárra szolgált, a WC és a disznóól is itt került elhelyezésre, valamint a Hofsell (domboldali kert) is. A múzeum ad otthont egy állandó kiállításnak is, Faesztergályos és székes mesterség címmel. Faesztergályos és székes mesterség a német nemzetiségi tájzház az itt élő népesség hagyományos életmódjának tárgyi emlékeit tárja a látogató elé. A szoba berendezése kisgyermekes család életébe enged bepillantást, a fényképek, a viseletbe öltöztetett bábuk az egykori lakók alakját idézik fel. A konyha rakott tűzhelyén a valaha használt edények sorakoznak. A pajtában a gazdálkodás egykori kellékei állnak. A falu hagyományos mestersége az esztergályozás és székkészítés. A kész alkotások mellett a kiállítás a munka folyamatába is bepillantást enged. A műhelyben a hagyományos technika szerszámai láthatók.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Közösségi ház - Ófalu

Cím: Ófalu
Link: www.ofalu.hu

Közösségi ház - Ófalu


I.-II. Világháborús emlékmű - Ófalu

Cím: Ófalu

I.-II. Világháborús emlékmű Ófalu.
 templom
 

Katolikus templom - Ófalu

Cím: 7695 Ófalu, Rákóczi u. 1
Telefon szám: +36-72-463-173
Link: www-ofalu.hu

Az ófalui hitközség 1888-ban úgy döntött, hogy saját templomot épít. Erre a célra 1.500,- korona állt rendelkezésre. A hiányzó összeg pótlására könyöradomány gyűjtésére kértek engedélyt a megye területére.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner