12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Óbánya
www.obanya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Van Groeningen Irén E-mail: obanya@enternet.hu
 Telefon: +36-72-463-035 Fax: +36-72-463-035
borkóstoló,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    fazekasság,    híres személy,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Csepegő-szikla, ferde vízesés - Óbánya

Cím: Óbánya, külterület
Link: www.obanya.hu

A jurakori tengeri üledék eredetű mészkőlépcsőkön csobogó kis patak, vagy a csepegő-szikla, amely egy kis cseppkőbarlang, vagy a „ferde-vízesés”, amely geológiai keletkezése, vagyis a ferdesége, a kréta kori vulkánosság során fellépő erők a jura kori üledékes rétegeket a vízszintes helyzetükből való megdöntésük útján hozták létre, mind olyan látványosság, ami messzi tájról idecsalogatja a természetet szerető emberek sokaságát
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Óbánya

Cím: Óbánya
Link: www.obanya.hu

Világháborús emlékmű - Óbánya
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Séta a patak mentén - Óbánya

Cím: Óbánya

Az Óbányára érkezők túraútvonlakból bőven válogathatnak, egy kis könnyű túra a patak nemtén


Erdei túrák - Óbánya

Cím: Óbánya
Link: obanyaivolgy.mindenkilapja.hu

Számtalan könnyű és erősebb túra lehetőség nyílik a szélrózsa minden irányába, mint Óbányáról, mint Kisújbányáról is, hiszen rengeteg jól járható túristaút van a környéken rendkivül sok látnivalóval, érdekességgel és jó levegővel! A részletekért tekintse meg az ajánlott web oldalat.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Óbányaturist - Óbánya

Cím: 7695 Óbánya, Fő u. 30
Link: www.obanyaturist.hu
Telefon szám: +36 72 463-748
Fax szám: +36 72 563-036
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Üdüljön, pihenjen Óbányán a négy napraforgós Zöld Vendégházban, csendes, hangulatos zöld övezetben.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Teimel József fazekas, keramikus műhelye

Cím: Óbánya, Fő u. 28.
Link: www.obanya.hu

Napjainkban a Keszler és a Teimel családok foglalkoznak fazekassággal. Népi munkásságukra az út mentén felállított kis táblácskák hívják fel a figyelmet.


Keszler István fazekas műhelye - Óbánya

Cím: Óbánya, Fő út 64/1.
Link: www.obanya.hu

Keszler István fazekas műhelyében betekintést nyerhetünk a helyi fazekasság életébe, munkásságába. A mesterien megmunkált edények megtekintése mellett foglalkozásokon is részt vehetünk, sőt ha nem tudnánk ellenállni a kísértésnek vásárolhatunk is.
 múzeum
 

Falumúzeum Óbánya

Cím: Óbánya, Fő u. 70.
Link: www.obanya.hu

Hogy ez a kézműves múlt milyen gazdag is a faluban, a már régen a turisták szolgálatában álló Falumúzeum is példázza. A német olvasókör és a Német Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésével létrejött múzeumban megtaláljuk az üvegművesség régi és részben mai remekeit, a paraszti gazdálkodás eszközeit, a német népviselet nagy gonddal válogatott kincseit – köztük Heim Péterné óbányai asszony által felöltöztetett babákat – és számos más tárgyi értéket is. A szemet csalogató, gazdag fazekaskiállítás anyaga részben helyi gyűjtés, részben dr. Bíró Ferenc pécsváradi orvos adománya.
 sétáló utca, városkép
 

Séta Óbányán

Cím: Óbánya
Link: www.obanya.hu

Óbánya a „magyar Svájc” első kincse természeti környezete. Hegyek és erdők szépségei, rejtelmei. A gyönyörű és megnyugtató táj a látványa. A friss levegő, a hegyi patakok és a tovasurranó állatok nesze. Várjuk, jöjjön és ismerje meg! A község a fazekasságáról híres. Régi nagy dinasztiák ma élő utódjai most is művelik e mesterséget. Műhelyeik várják a tanulni vágyókat és a kíváncsi tekinteteket, a vásárolni szándékozókat. A falu múltjának emlékei a Fazekas – múzeumban tekinthetők meg. A lovas és borturizmus mellett lehetőség van a téli sportok síelés, szánkózás űzésére is.
 templom
 

Római katolikus templom - Óbánya

Cím: Óbánya
Link: www.obanya.hu

Óbánya község temploma 1850-ben épült, melyet a boldogságos Szűz Mária anyasága tiszteletére szenteltek fel.
 szálláshely
 

Zölderdő Panzió Vendéglő   Info

Cím: 7695 Óbánya, Fő u. 2/A.
Telefon szám: +3620 373 25 22
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bányai László

Fáradt? Szeretne egy csöndes helyen pihenni, kikapcsolódni olcsó áron? Várom Önt a Kelet-Mecsek tájvédelmi körzetében, a Mecsek legszebb völgyében Óbányán. Különösen azon vendégek figyelmébe ajánlom, akik az igazán tiszta, erdei levegőt keresik, mivel a völgyben folyó patak és az erdő rendkívüli mikroklímát eredményez. Csoportoknak (8-50 főig), de egyénileg utazó vendégek figyelmébe is ajánlom a környék program-lehetőségeit, melyeket egyeztetés alapján szervezek. Kiváló adottságokkal rendelkezik a környék gyalogos és kerékpáros túrához. Jelölt turistautak segítik a túrázót, aki a természet szépségét, csodáit élvezheti; zarándokhelyet fedezhet fel arborétummal. Téli sportlehetőség, sí- és szánkópálya felvonóval! A közelben teniszpálya, horgásztó, lovaglási lehetőség, mini golf! Helyi programajánlatunk: Csoportok részére pincelátogatás borkóstolással, vacsorával, előjegyzéssel egész évben. Foglalás minimum 2 éjszakára! Vasárnaptól - Csütörtökig 5.500,- Ft/fő/éj reggelivel + IFA, Péntek- Szombat 6.000,- -Ft/fő/éj reggelivel + IFA.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner