12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Érd
www.erd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Csőzik László E-mail: polgarmester@mail.erd.hu
 Telefon: 0036-23 365-132 Fax: 0036-23 365-040
állandó kiállítás,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fitness stúdió,    fogorvosok,    gyógyfürdő,    híres étterem,    múzeum,    népi kézművesség,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    termál gyógyfürdő,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Magyar utazók, földrajzi felfedezők - Érd

Telefon szám: 0036-23-363-036
Cím: 2030 Érd, Budai út 4.
Link: www.foldrajzimuzeum.hu

Magyar Földrajzi Múzeum. Magyar utazók, földrajzi felfedezők állandó kiállítás. Az 1983-ban megnyílt kiállítás 205 m2-en kapott helyet, s hat egységre bontható. Külön teremben mutatjuk be a Magyar Földrajzi Társaság történetét. Az egész falat betöltő térképen követhetik nyomon a látogatók a 28 legjelentősebb magyar utazó útvonalát.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Minaret - Érd

Cím: Érd - Ófalu, Mecset u.
Link: www.erd.hu

A műemlék a Magyar Állam tulajdona, kezelője Érd Önkormányzata, nyitva tartásáról a Szepes Gyula Művelődési Központ gondoskodik. Megtekinthető: május 1-jétől október 1-jéig, hétfő kivételével naponta 14-18 óráig. Ettől eltérő időpontú látogatás a művelődési központban történő előzetes bejelentkezéssel lehetséges. A kopott lépcsők, a világítás hiánya óvatosságra int minden látogatót. A körerkélyen egyszerre 3-5 főnél több nem tartózkodhat.


II. Lajos emlékmű - Érd

Cím: Érd, Római u. - Kastély u.
Link: www.erd.hu

A II. Lajos emlékmű 1926-ban, a mohácsi csata 400. évfordulóján a Hadimúzeum kezdeményezésére Baranyay Nándor főjegyző és a Jézus Társaság érdi házfőnöksége emlékművet állított a Római út és a Kastély utca találkozásánál, a kastélyhoz vezető út elején. Forrás: www.erdcenter.hu


Szent Walburga szobra - Érd

Cím: Érd, Ófalu
Link: www.erdcenter.hu

Érd Ófaluban, a hajdani kastély támfala előtt csodálhatjuk meg Szent Walburga szobrát, amelyet Illésházy János állíttatott 1789 körül. Szent Walburga Kr. u. 710 körül született Angliai Richard leányaként, s a winburni apácakolostorban nevelkedett Szent Liobával együtt. A legenda szerint imádsággal képes volt a háborgó tenger lecsendesítésére, s mikor Heidenheimbe érkezett, a kolostort isteni fény ragyogta be. Meggyógyította a várúr leányát és nem támadták meg a kutyák, miközbe áthaladt a felvonóhídon. Szent Walburga a parasztok, földművesek védőszentje. Segítségét kérik a bő termés érdekében és a háziállatok gyarapodásához, kutyaharapás és veszettség ellen.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Festal Étterem és Hennessy Club - Érd

Cím: 2030 Érd, Dávid utca 4.
Link: www.festal.hu
Telefon szám: +36-23-366-603;+36-20 934-8053
Fax szám: +36-23-523-665
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Farsangi bál a Festalban! 2013. február 16-án 19.00 órától. A belépő ára: 2.000 Ft, amely a welcome drinket is tartalmazza! Vacsora az étlapról. A zenéről és a jó hangulatról DJ Laci gondoskodik. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket! Asztalfoglalás és információ minden nap 10-22 óráig az alábbi telefonszámon: 06 23/366-603 További részletek a www.festal.hu honlapunkon találhatók. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 múzeum
 

Magyar Földrajzi Múzeum - Érd

Cím: 2030 Érd, Budai út 4.
Link: www.foldrajzimuzeum.hu
Telefon szám: 0036-23-363-036

Az 1983 októberében, Érden megnyílt Magyar Földrajzi Múzeum célja a geográfiával, valamint a magyar utazókkal, földrajzi felfedezőkkel kapcsolatos tárgyi emlékek, kéziratok, levelek, naplók, expedíciós jelentések, könyvek, újságcikkek, képzőmuvészeti alkotások, személyi hagyatékok felkutatása, gyűjtése, megőrzése, tudományos feldolgozása és közkinccsé tétele. Állandó kiállításaink mellett évente 2-3 időszaki kiállítással várjuk látogatóinkat.
 szálláshely
 

Termál Hotel Liget Érd

Cím: 2030 Érd - Ófalu, Római u. 9.

TISZTELT VENDÉGEINK! TÁJÉKOZTATJUK KEDVES VENDÉGEINKET, HOGY 2015.MÁRCIUS 14-TŐL, ELŐRE NEM LÁTHATÓ MŰSZAKI OKOK MIATT, A SZÁLLODA ÉS A FÜRDŐ SZOLGÁLTATÁSAI, BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETELNEK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Termál Hotel Liget gyógy- és strandfürdője

Cím: 2030 Érd - Ófalu, Római u. 9.

TISZTELT VENDÉGEINK! TÁJÉKOZTATJUK KEDVES VENDÉGEINKET, HOGY 2015.MÁRCIUS 14-TŐL, ELŐRE NEM LÁTHATÓ MŰSZAKI OKOK MIATT, A SZÁLLODA ÉS A FÜRDŐ SZOLGÁLTATÁSAI, BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETELNEK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Földvár

Cím: Ófalu, Százhalombatta határán

 
Érd-Ófaluban a Sánc-hegyen bronzkori (kr.e.1600 körüli) földvár nyomai találhatók.


Kutyavár - Érd

Cím: Érdliget, Kutyavár u. 41. számú házzal szemben

A Balatoni útról a Kutyavári útra letérve találjuk Érd legrégebbi építészeti emlékének a Kutyavár nevű vadászkastélynak romjait. Első okleveles említése 1417-ből származik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner