12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Égerszög
www.szolosardo.hu/egerszog.html
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Lénárt Attila E-mail: korjegy.szardo@freemail.hu
 Telefon: +36-48-463-003 Fax: +36-48-463-201
egyedi ritkaság,    falusi turizmus,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Szabadság-barlang

Cím: Égerszög, külterület

Égerszög nevét a határában, a Pitics-hegy tövében, 1954-ben felfedezett Szabadság-barlang tette országosan ismertté, melyet turisták sajnos nem látogathatnak.


Fejfás temető - Égerszög

Cím: Égerszög

A halott falu a fejfás temetőben található, mely műemlék jellegű.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Boróka Vendégház - Égerszög

Cím: Égerszög, Kossuth L. út 2.
Telefon szám: +36-48-463-008
Kapcsolattartó személy: Tóth Györgyné

Az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában elterülő, festői szépségű zsákfalu Égerszög. Vendégeinknek több napos programot kínálunk igény szerint a környező falvakban, Szlovákiában, a Nemzeti Park területén. Ha csendre és több napos programra vágyik, jöjjön el a Borókaházba.
 sétáló utca, városkép
 

Népi lakóházak - Égerszög

Cím: Égerszög

Égerszög építészeti emlékei különösen figyelemre méltóak. Főutcáján népi lakóházak láthatóak szinte bontatlan egységben a 19. sz. második feléből, melyeket perkupai kőművesmesterek építettek. Az önkormányzat 2004-ben a ritka épületegységet helyi védelem alá helyezte. A településen a Műemlék Felügyelet által védetté nyilvánított népi lakóház is látható.
 templom
 

Református templom - Égerszög

Cím: Égerszög, Béke u. 36.
Telefon szám: +36-48-461-530
Kapcsolattartó személy: Szuhogyi lelkészi hivatal

A falu műemlék református temploma 1791-ben épült késő barokk stílusban. 1929-ben 24 méter magas, karcsú, sisakos harangtornyot építettek hozzá eklektikus stílusban, benne egy 75 kg-os és egy 120 kg-os harang látható. A templom történetéhez tartozik, hogy 1941-ben rettenetes ere-jű pusztító szélvész hatalmas fákat tépett ki, és ezek egyikét a templom toronycsillagának repítet-te, ami derékszögben elhajlotta a kakast és a csillagot tartó vasrudat.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner