12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ásotthalom
www.asotthalom.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Toroczkai László E-mail: polghiv@asotthalom.hu
 Telefon: +36-62-591-560 Fax: +36-62-591-581
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    híres étterem,    imaház, kápolna,    kemping,    mozi,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand

 egyedi ritkaság
 

Ruzsafa - Ásotthalom

Cím: Ásotthalom, Külterület
Link: www.asotthalom.hu

A bajai út mellett a 31-es km-kő közelében évszázados nyárfa. A hagyomány azt tartja, hogy Rózsa Sándor, a betyárvezér ezen a nyárfán talált menedéket üldözői elől.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Emlékerdő - Ásotthalom

Cím: Ásotthalom, Külterület
Link: www.asotthalom.hu

Az Emlékerdőt 1944-ben Csongrád megyében másodikként nyilvánították védett területté. A terület Kiss Ferencnek - "A szegedi erdők atyjának" - is emléket kíván állítani. Területe ma 17 hektár. Kiss Ferenc javaslatára 1886-tól természeti emlékként kívánták fenntartani az utókor számára. Az elmúlt 118 évben a területen nem végeztek erdészeti munkálatokat, ezáltal egy sajátos erdőrezervátum alakult ki. ( A fényképen Kiss Ferenc emlékére 1976-ban felállított emlékoszlop látható. foto: Andrési Pál )
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Júlia Apartman - Ásotthalom

Cím: 6783 Ásotthalom, Kiss Ferenc krt. 37.
Link: www.juliapartman.hu
Telefon szám: +36-62 291-746

Az apartman 2008-ban került felújításra. Alkalmas falusi turizmusra, valamint azok részére is akik a fürdő és gyógyászati, természeti vagy vadászati örömöket részesítik előnyben.
 imaház, kápolna
 

Szent Erzsébet Kápolna - Back Kápolna

Cím: Ásotthalom
Link: www.asotthalom.hu

Back Bernát szegedi polgár 1937-ben a felső - ásotthalmi erdőben a bajai út mellett Szent Erzsébet tiszteletére kápolnát építtetett. Tervezője Czike Gábor volt. Vakolatlan szürke téglaépület, melyet a helybeliek Bak-kápolnának neveznek.
 templom
 

Római katolikus templom - Ásotthalom

Cím: Ásotthalom
Link: www.asotthalom.hu

1930-ban Kövér Tibor és Szojka Jenő mérnökök terve alapján épült. A freskókat Parobek Alajos készítette, a templon díszítésében közreműködött Szabó Géza műötvös, Barth Ferenc egyház művész, Kopff Ferenc és Kocsis Ferenc műbútor asztalos. Ide kerültek a lebontott szegedi Szent Demeter templom padjai és orgonája.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Ásotthalmi Fürdő

Cím: 6783 Ásotthalom, Honvéd u. 2.
Link: www.asotthalom.hu
Telefon szám: +36 62 291 552

A természetjáró, nyugodt, szolid környezetet kedvelő fürdőzők számára az egyik legjobb választás, ha az Ásotthalmi Termálfürdőbe látogatnak el. Az ásotthalmi gyógyvíz jód, vas és kén tartalmú termálvíz, melyet elsősorban reumás és izületi megbetegedésben szenvedők számára javasolnak, fürdőkúraként. A strand területén lehetőség van sátorozásra is. A kempingezők számára külön kialakítottak egy főzésre alkalmas részt, de a strand területén büfé is üzemel. Az aktív pihenés kedvelői, pedig strandröplabdázhatnak, homokfocizhatnak, sőt a községi sportcsarnok és focipálya is igénybe vehető előzetes egyeztetés esetén. /http://hungarianspa.info/
 szálláshely
 

Gyömbér-Tanya Ásotthalom   Info

Cím: 6783 VII. ker. 1028.
Link: www.gyomber-tanya.hu
Telefon szám: +36-70 310 4282
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Borka A. Edit

Családias hangulat, jó levegő, elbűvölő vidéki környezet. Ha kikapcsolódásra vágyik engedje meg, hogy ehhez egy ideális helyszínt ajánljak figyelmébe, ahol kényelmes és barátságos körülmények közt, igazi vidéki környezetben kipihenheti magát. A tanya a falut elhagyva 1 km-re jobb oldalt található, közvetlenül a műút mellett. Kiváló gyermekes családoknak, sok állatunk van pl.: csirke, liba, mangalica, póni lovak, szarvasmarhák stb.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner